Oğlum uyudu ve ben yine gece tarifimi yazıyorum :)
Malzemeler:
Tarifte 5 s.b. un yazıyordu ama elime yapıştığı için
bu miktar bende 7,5 s.b. un'a yükseldi.
Sanırım bardağın boyutuyla alakalı birşey.
Sizde 5 s.b. un'dan başlayın.
1 paket yaş maya 42gramlık
1 paket margarin yada 250gram tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 ç.b. ılık su
1 ç.b.ılık süt
bu miktar bende 7,5 s.b. un'a yükseldi.
Sanırım bardağın boyutuyla alakalı birşey.
Sizde 5 s.b. un'dan başlayın.
1 paket yaş maya 42gramlık
1 paket margarin yada 250gram tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 ç.b. ılık su
1 ç.b.ılık süt
İç harcı için:
Peynir
Maydanoz
Ben yarısını sade, yarısını peynirli yaptım.
Maydanoz
Ben yarısını sade, yarısını peynirli yaptım.
Yapılışı:
Karıştırma kabına unu eleyerek dökün ve ortasını havuz şeklinde açın.
Margarin odasıcaklığında değilse eğer fırında çok az ısıtın,çıkarın.
Unun ortasına koyup üzerine yumurtaları kırıyoruz
(Unutmayın bir tanesinin sarısı ayrılıcak)
Ayrı bir küçük kapta maya,
ılık su ve ılık sütü karıştırıp elimizle eziyoruz.
Un havuzunun kenarında olan unun üzerine tuz ve şekeri döküyoruz.
Önce margarini,yumurtayı birbirine yedirip un'uda hafiften
margarine karıştırıyoruz.
Maya'lı karışımı ortaya döküp
yavaş yavaş yoğuruyoruz.
Kıvamı tutunca 10-15 dk mayalandırıyoruz.
Hamuru yumurta büyüklüğünde koparıp unlu tezgahın yada masa üzerine
yan yana dizip biraz mayalandıralım. (Ben oğlum uyurken yapmıştım kii
mayalanma işleminde uyandı aradan 1 saat geçti.
O yüzden kopardıktan sonra
bir daha mayalandırmadım) Hamurun ortasını biraz bastırıp iç harc'dan
ekleyip elimizle kapatıp avuç içimizle düzeltiyoruz yuvarlak olması için ve
yağlı tepsimize aralıklı yerleştiriyoruz (Şiştikleri için birbirine yapışmasın) .
Yumurta sarısına 1 kaşık yağ karıştırıp poğaçaların üzerine sürüp
Susam ve Çörek Otu serpin.Ve ılık ortamda 10dk mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Margarin odasıcaklığında değilse eğer fırında çok az ısıtın,çıkarın.
Unun ortasına koyup üzerine yumurtaları kırıyoruz
(Unutmayın bir tanesinin sarısı ayrılıcak)
Ayrı bir küçük kapta maya,
ılık su ve ılık sütü karıştırıp elimizle eziyoruz.
Un havuzunun kenarında olan unun üzerine tuz ve şekeri döküyoruz.
Önce margarini,yumurtayı birbirine yedirip un'uda hafiften
margarine karıştırıyoruz.
Maya'lı karışımı ortaya döküp
yavaş yavaş yoğuruyoruz.
Kıvamı tutunca 10-15 dk mayalandırıyoruz.
Hamuru yumurta büyüklüğünde koparıp unlu tezgahın yada masa üzerine
yan yana dizip biraz mayalandıralım. (Ben oğlum uyurken yapmıştım kii
mayalanma işleminde uyandı aradan 1 saat geçti.
O yüzden kopardıktan sonra
bir daha mayalandırmadım) Hamurun ortasını biraz bastırıp iç harc'dan
ekleyip elimizle kapatıp avuç içimizle düzeltiyoruz yuvarlak olması için ve
yağlı tepsimize aralıklı yerleştiriyoruz (Şiştikleri için birbirine yapışmasın) .
Yumurta sarısına 1 kaşık yağ karıştırıp poğaçaların üzerine sürüp
Susam ve Çörek Otu serpin.Ve ılık ortamda 10dk mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Afiyetolsun..
2 yorum:
ellerine sağlık Nesrin hanım..
Ellerine sağlık Nesrincım…
Pufff pufff nefis görünüyor…
Un ilavesi bazen tüm tariflerde gerekebiliyor ölçüler çok farklılık gösterdiği gibi un kaliteside ince yada kalın oluşu da etkiliyor…
Sevgilerimi bıraktım tatlım…
Yorum Gönder