Bu yemeğin farklı isimleri var. Adını siz koyun hiç fark etmez.
Ve tadı'da çok güzel ;) Tarifimiz ise şöyle....



Malzemeler:
1 su bardağı kısırlık bulgur
Yarım s.b. irmik
1,5 s.b. su
1 yumurta
Yarım s.b. un
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon

Domates sosu için
4 adet domates
5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvıyağı
1 y.k. domates salça
3 y.k. nar ekşisi
Kuru nane
pul biber

Üzerine sarımsaklı yoğurt
Süslemek için maydanoz


Hazırlanışı:
Bulguru, irmiği ve suyu bir tencerede çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Soğuyunca içine un, yumurta, salça ve baharatları ekleyip çOk iyi bir şekilde yoğurun.
Bu karışımdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve

parmağınızla ortasına bastırırak şeklini verin.
Biraz geniş bir tencerede bol su kaynatıp,

köfteleri içine atın ve köfteler suyun üstünde
yüzmeye başlayana kadar haşlayın ve bir kevgir yada

 delikli kepçe yardımıyla süzerek sudan çıkarın.
Domates sos için sıvıyağını sos tenceresine yada

küçük ebatlı bir tencereye alıp kızdırın içine ezilmiş sarımsakları ekleyip kavurun.
Salçayı'da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Rendelenen domatesleri'de ekleyip pişirin.
Tuz, nane, nar ekşisi ve pul biberi ekleyip ocaktan alın.
Sosu köftelerin üzerine gezdirip karıştırın.
Üzerine doğradığınız maydanozları serpin ve
Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Afiyet olsun....

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

hanhildem dedi ki...

Ablamdan duymuştum. Ama hiç denemedim. Denemeliyim sanırım.:)

Bi'tabak Mutfak Okulu dedi ki...

Bayılırım. Annem de yapar hep, ben de buzlukta depolarım. Elinize sağlık

Yorum Gönder

 
Blogger Templates