Sizlere yazdan hazırlayıp buzluğa koyduğum fasülyeden.
 Zeytinyağlı taze fasülye yaptım. Tarifimiz ise şöyle..

Malzemeler :

600 gram kadar fasülye (kişi çokluğuna göre değişir)
1 adet soğan
3 tane domates
2 küp şeker
Tuz
Zeytinyağı
Su

Yapılışı :

Soğanları küp küp doğrayıp tencereye alın, zeytinyağı ilave edin. Üzerine yıkayıp kırdığınız fasülyeleri ekleyin.Domatesi rendeleyip, fasülyenin üzerine gezdirin.
Tuz ve şekeri ilave edin, çok az kaynar su dökün ve kısık ateşte pişirin. 


Not: Benim gibi buzluktan yapacaksanız.
 Fasülye'nin buzu çözüldükten sonra bir kaba alın.
 Üzerine su ve 1 dolu tatlı kaşığı tuz ilave edip karıştırın 5dk bekleyin, süzün. 
 Bu şekilde pişirin, buzluktan çıkma fasülyede pişerken 
o tuhaf kokunun olmayacağını görüceksiniz.
Pişerken suyundan alıp tuzunu kontrol edin. 
Gerek duyarsınız tuz ekleyin. .


1 yorum:

marinberil dedi ki...

Ellerinize sağlık herşey yavaş yavaş olur daha önünde çok zaman var isteğin oldukca çabuk öğrenirsin mutfak emek sevgi ister sendede var çok güzel yemekler yapacağına eminim sevgiyle kal canım.

Yorum Gönder

 
Blogger Templates