Herkese Hayırlı Cuma'lar. Rabbim bu günün hürmetine dua'larımızı kabul etsin İnşaAllah.
Bu arada Ocak ayındayız ve hala İstanbul'da hava güneşli :(
Rabbim kuraklık yaşatmasın İnşaAllah..
Tarifimiz ise şöyle...
Bu arada Ocak ayındayız ve hala İstanbul'da hava güneşli :(
Rabbim kuraklık yaşatmasın İnşaAllah..
Tarifimiz ise şöyle...
Malzemeler :
2 s.b. pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet tavuk but
2 domates (yazın buzluğa koymuştum,oradan kullandım)
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Tavuk suyu
Yapılışı :
İlk önce tavuk butunu yıkayıp, tencerede haşlıyoruz. Küp küp doğranmış soğanları tencerede sıvıyağı ile kavuruyoruz. Bulgurumuzu da ilave edip bir süre daha kavuruyoruz. Doğranmış yeşil biberleri ilave edip karıştırıyoruz.
Sonra domates ve salça ilave ettikten sonra çok az karıştırıp,
haşlanmış tavuk suyunu bulgura döküyoruz.Didiklenmiş tavuk,tuz,karabiber ilave edip suyunu ayarlayın (bulgurun 1 parmaktan biraz daha üstünü geçsin,çok değil)
Kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyor ve arada karıştırıyoruz. Varsa evde ince doğranmış taze nane ilave edin, ben eklemedim. Suyunu çekip, altını kapatın ve kısa bir süre dinlendirin. Ve istediğiniz gibi servis yapın.
Afiyet olsun. .
0 yorum:
Yorum Gönder