Tarif için kaynanama teşekkürlerimi iletiyorum buradan :)
Ve tarife geçiyorum ;)

Malzemeler:
1 adet but yada göğüs (Suyu gerektiği için farketmez)
Yarım s.b. arpa şehriyesi
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Tuz
KarabiberTavuktan elde ettiğimiz tavuk suyu

Ve suyu yeterli gelmezse biraz daha normal su ekleyin

Yapılışı:
Tavuğumuzu yıkayıp bir tencere'de yaklaşık 2lt su ile pişiriyoruz.
Piştikten sonra bir süzgeçle tavuğu süzüyor ve suyu tabii ki dökmüyoruz.
Tavuğu ayrı bir tabağa alıyoruz, 
Tavuk suyunu tekrar tencereye alıyoruz kaynamaya başlayınca
Arpa şehriyesini ilave edip pişiriyoruz, suyu azalırsa iyice biraz su ekleyin ve altını kısın.
Orta boy kâse'ye yumurta sarısını ve limon suyunu'da ekleyip iyice çırpıyoruz.

Altını kapattığımız çorbadan 1 kepçe alıp kâseye alıp karıştırıyoruz.
Ve çorbamıza yavaşça karıştırarak döküyoruz 10 saniye kadar kısık ayarda kaynayıp altını kapatın
Tuzunu, karabiberini'de ilave ederek karıştırıp tamamlıyoruz.
Afiyet olsun....


1 yorum:

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Merhabalar tatlım…
Çorbasız olmaz tabi ellerine sağlık…
Sevgiler...

Yorum Gönder

 
Blogger Templates