Tarif yine Melek ablama ait. Gözüm kapalı tariflerine güvendiğim ilk insan :)
Çünkü çoğu tarifleri gram ve ml ölçüsü. Bu ne demek oluyor biliyormusunuz?
İlk kez yapıcağınız bir tarifte gramla yaptığınızla 0 hatasız oluyor.
Ben gramlı bir tarif görünce sayfayı kapatırdım.
Ama benim gibi farklı tarifleri yapmayı seven biriyseniz.
Mutlaka bir mutfak terazisi alın. Pahalı bişeyde değil. Kadın isterse herşeyi yapar.
Lafı çok uzattım :) Tarif için Melek ablama çoooook teşekkür ederim.
Rabbim (c.c.) bana ne kadar ömür verdi bilemem ama
Elimden geldiğince fırsatım doğrultusun da çoğu tariflerini yapmayı planlıyorum :)
Malzemeler:
500 gr Ispanak (temizlenmiş haliyle )
2 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 y.k. biber salçası
4 parmak büyüklüğünde sucuk
2 adet domates orta boy olucak
3 y.k. pilavlık bulgur
1 y.k. limon sirkesi (ben elma sirkesi kullandım)
1 t.k. şeker
1 t.k. yemeklik toz kırmızı biber
250 ml su
Tuz
Ispanaklar güzelce yıkanıp, süzülmeye bırakılır ve
İri olucak şekilde doğranır.
Ben vitamini kaybolmasın diye elimle kopartıyorum :)
Doğranan soğanları, sarımsağı , zarı çıkarılan sucuğu
Mutfak robotuna koyup, ezilmeden kıyma kıvamına gelecek şekilde çekin
Tencereye sıvıyağını, üzerine sucuk, soğan, sarımsak karışımını ve
Salçayı ilave edip iki dakika kavurun.
Üzerine şekeri, toz biberi serpiştirin.
Ispanakları; ocaktan tencereyi çekerek tencereye ilave edin.
Üzerine sirkeyi, kabuklarını soyulup çekirdeklerini ve suyu çıkarılan domatesleri iri şekilde doğrayın.
Bulguru serpiştirip, tuzunu ilave edip, kapağını kapatın.
Ispanaklar sininceye kadar bir iki dakika bekleyin.
Kapağını açıp karıştırın ve yine 2-3 dakika karıştırarak harmanlayın, ıspanakları ezmemeye dikkat edin.
Üzerine suyu ilave edip kapağını kapatın.
12 dakika kadar, orta ateşte pişirin.
Pişme sonunda; bir on dakika kendine gelmesi için yemeği bekletin.
Bu sayede lezzetler birbiriyle kucaklaşmış olucak. :)
Kapağını yarım açık şekilde bırakmayı unutmayın...
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder