Pastaların arasına evde kolaylıkla yapabileceğimiz güzel bir pasta kreması..
Oğlumu uyutacağım için hemen tarife geçiyorum..




Pandispanya tarifi bu linkte :


Pandispanya tarifi için tık..






İç krema için malzemeler :

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı mısır nişastası yoksa buğday'da olur
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya



Yapılışı:


Süt, şeker , un , nişasta, yumurta sarısını soğukken karıştırın

Sonra tencerede sürekli karıştırarak katılaşana dek pişirin

Ocağın altını kapatın ilk sıcaklığı geçince (Soğumadan)

Tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve

Pandispanyanın arasına sürün ve ikinci kat kekini üzerine yerleştirin.



Ve dış yüzeyine de hazır aldığınız kremayı bir kaba boşaltarak,

Yarım çay bardağı pudra şekeri ilave ederek biraz kabarana dek iyice çırpın , pandispanya'ya sürün..

İstediğiniz gibi süsleyin...

1 yorum:

Bülbülün Yeri dedi ki...

Ellerinize sağlık.Şu saatte bile yerdim eğer olsaydı. Ben kremanın içine toz krem şantide ekliyorum, Lezzetine lezzet katıyor.
Sevgiyle kalın.

Yorum Gönder

 
Blogger Templates