Yine Melek ablamın tarifi :) Kendisine buradan kocaman sevgilerimi gönderiyorum.
Lezzet harika tulum peynirinin yerine sevdiğiniz bir peynir olabilir aslında ,
Tulum peyniri kullanmak istemiyorsanız.
Peynir ne alaka diye kafanızda soru işareti kalmasın, çok güzel oluyor :)
Tarif ise şöyle ...
Malzemeler:
2 su bardağı arpa şehriyesi
Yarım çay bardağından biraz az sıvıyağı
1 çay kaşığı tereyağ
750 ml su , yaklaşık 3,5 klasik su bardağı
Tuz
Karabiber
Servis için
Bir miktar tulum peyniri
İnce doğranmış maydanoz
Yapılışı:
Tencereye sıvıyağı koyup , arpa şehriyenin BİR bardağını ! ekleyin ve kavurun yaklaşık 1-2 dakika.
Daha sonra ısınan arpa şehriyeye tereyağını ekleyin. Tuz ,karabiber ekleyin
Şehriyelerin rengi koyulaşıp, tereyağın kokusunu alınca,
Üzerine diğer kalan arpa şehriyeyi ekleyin, bir iki kez karıştırıp suyunu ilave edin.
Kapağını kapatın, suyunu tam çekmeden
Şehriyeler göz göz olunca yani , ocakdan alın,
Kapağına kağıt peçete koyup dinlendirin, 10 dakika sonun da kaşığın sapı ile bir kez karıştırıp
Şehriyeleri parçalamadan, tekrar kapatın kapağını 9 dakika da bu haliyle dinlendirin,
Tekrar kaşığın sapıyla karıştırın harmanlansın , servise hazır beklesin.
Servise sunarken üzerine,
Ayrı bir kâse de karıştırılan tulum peyniri, doğranmış maydanoz ve
Bol karabiber serperek , servise sunun..
Afiyet olsun...
Peynir ne alaka diye kafanızda soru işareti kalmasın, çok güzel oluyor :)
Tarif ise şöyle ...
Malzemeler:
2 su bardağı arpa şehriyesi
Yarım çay bardağından biraz az sıvıyağı
1 çay kaşığı tereyağ
750 ml su , yaklaşık 3,5 klasik su bardağı
Tuz
Karabiber
Servis için
Bir miktar tulum peyniri
İnce doğranmış maydanoz
Yapılışı:
Tencereye sıvıyağı koyup , arpa şehriyenin BİR bardağını ! ekleyin ve kavurun yaklaşık 1-2 dakika.
Daha sonra ısınan arpa şehriyeye tereyağını ekleyin. Tuz ,karabiber ekleyin
Şehriyelerin rengi koyulaşıp, tereyağın kokusunu alınca,
Üzerine diğer kalan arpa şehriyeyi ekleyin, bir iki kez karıştırıp suyunu ilave edin.
Kapağını kapatın, suyunu tam çekmeden
Şehriyeler göz göz olunca yani , ocakdan alın,
Kapağına kağıt peçete koyup dinlendirin, 10 dakika sonun da kaşığın sapı ile bir kez karıştırıp
Şehriyeleri parçalamadan, tekrar kapatın kapağını 9 dakika da bu haliyle dinlendirin,
Tekrar kaşığın sapıyla karıştırın harmanlansın , servise hazır beklesin.
Servise sunarken üzerine,
Ayrı bir kâse de karıştırılan tulum peyniri, doğranmış maydanoz ve
Bol karabiber serperek , servise sunun..
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder