Başlık ne olsun bilemedim, hepsi uyuyor :)
Aylar önce Hansa'da görüp yaptığım,  pratik bir tarif..
Kahvaltılarınız da, günleriniz yada 5 çaylarınız da alternatif olabilecek lezzetli bir tarif.
Evde 2-3 tane yufka kalmış yada bir türlü biteremediğiniz kalmış peynirlerinizi
Nasıl değerlendirsem diye düşündüğünüz anda bu tarif karşımıza çıkıyor ;)
Elimizden geldiğince israf etmemeye çalışalım..
 
 
Malzemeler:
3 yufka (2 yufka ile de olur)
1 yumurta (Ben 2 adet kullandım)
İstediğiniz peynir çeşidi
İsteğe bağlı biraz maydanoz
Sıvı yağ
Çok az su
 

Yapılışı:
Teflon tavayı yağlayın.
Bir tane yufkayı yarıya bölüp tavaya yerleştirin, kenarları dışarı sarksın.
Çok  çok az sıvıyağ,su karışımı serpip ikinci yufkayı yerleştirin ve
Peynir, yumurta karışımını her tarafına dökün,
Üçüncü yufkayı yerleştirip, yine sıvıyağ, su karışımı sürün ,
Yarım olan diğer yufkayı da yerleştirip, sıvı yağ, su karışımı sürüp,
Tavadan dışarıya sarkan yufkaları içe doğru alıp, düzeltiyoruz.
Ve kısık ayarda ocakta tavanın kapağını da kapatarak kızarana kadar pişiriyoruz,
Kenarından az kaldırıp bakarak kontrol edelim,
Kızardığın da düz kapak yardımıyla böreği ters çevirip, diğer yüzünü kızartalım.
Afiyet olsun...



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates