Masmavi Selvi hanımdan aldığım açma tarifi , kendisine teşekkür ederim.
Sizde yapmak isterseniz eğer hemen anlatmaya geçiyorum..


Malzemeler:

2 çay bardağı süt
2 çay bardağı yoğurt 
(Eğer ev yapımı sulu yoğurt kullanıcaksanız , şeker miktarını biraz artırın)
2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta beyazı hamuruna , sarısı dışına sürülücek
6 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un


Yapılışı:


Süt , sıvı yağı , yoğurt ocağa alın çok az ılıtın ve 
Yoğurma kabına alıp mayayı , şekeri , tuzu ekleyip elinizle eritip 10 dk bekletin ve
Yumurtayı ekleyip , unu yavaş yavaş (eleyerek) ekleyin orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin
Elinize biraz yapışıyor diye hemen un eklemeyin , biraz yoğurun ve 1 saat mayalandırın.
Mayası gelmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp şekil verin ve tepsiye dizin.
Yumurta sarısı sürüp tekrar tepsi mayası için en az yarım saat tepside bekletin.

Eğer evde varsa yumurta sarısına biraz krema ekleyin pişerken rengi güzel olur.
Yoksa 2 damla sıvıyağ ve 1 çay kaşığı süt ekleyin.

Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarıncaya dek pişirin.

2 yorum:

Emel YILMAZ AKAN dedi ki...

Ellerine sağlık Çileklim.
Pek şirin olmuş görsel bayıldım..
Sevgilerimi bıraktım…

mutfagabuyrun dedi ki...

şeklide bayıldım canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Yorum Gönder

 
Blogger Templates