Bayburt yöresine ait bu tatlı, küçük büyük herkesin severek yediği bir tatlı.
Eskiden gdo'lu aptamil maması değil, bunun gibi yiyecekler verilirdi bebeklere.
Bayılarak yediğim bir tatlı..  Tarif ise şöyle...



Malzemeler:


50 gram tereyağ (Sıvıyağ ile olmaz)
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
Su



Yapılışı:


Teflon yada seramik tencereye teryağını alıp , karıştırarak eritin.
Ve şekeri ilave edin, şeker eriyip kahve rengi olucak bu şekilde sürekli karıştırın
Sonra un'u ilave edip , şekere yedirin az bişey karıştırın.
Sonra yavaş yavaş su ilave edin , kıvamı muhallebi kıvamı olucak.
Bu karıştırma işleminde mikserle yapmanız daha iyi olucaktır.
Kıvamı bulup kısa bir süre kaynatıp,
Tabaklara paylaştırın ve sıcak yiyin.


Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates