Bildiğimiz zeytin yağlı pırasanın portakallı versiyonu ;)
Hazır portakal ve pırasanın zamanı bol bol tüketmekte fayda var.
Lafı uzatmadan tarife geçmek istiyorum çünkü yine oğlum uyurken yazdığım tarif :)
Malzemeler:
(Malzemeyi az yazıyorum,çünkü biz 2,5 kişilik aileyiz :) )
Adet olarak 5 adet pırasa (Alırken dikkat edin, baş kısımların çapı daha küçük olanlardan seçin)
2 adet orta boy havuç
1 adet küçük soğan
1 adet portakal
Yarım ç.b. pirinç
Tuz
1 çay kaşığı şeker
Yarım ç.b. Zeytin yağı
Su
Yapılışı:
Pırasaları boydan 4 e kesip güzelce yıkayın,
Verevine (Çarpraz) biraz ince şekilde doğrayın,
Soğanı isterseniz piyazlık şekilde isterseniz küp küp doğrayın,
Havuçları hafif kazıtın , yıkayın (Soymayın) ve
İsterseniz julyen yada vaktiniz yoksa istediğiniz şekilde
Ama aynı kalınlıkta doğrayın,
Yayvan tencereye sıvı yağı döküp ısıtın ve
Soğanı döküp sotelemeye başlayın ,
Havucu da ilave edip sotelemeye devam edin,
Pırasaları, şekeri, tuz ilave edip 1-2 kez karıştırın
Ve 3 s.b. su ve portakal suyunu ekleyin, çok kısık ayarda pişirin,
Eğer suyunu çekerse su ilave edin,
Pişmesine 10 dk kala yıkanmış pirinçleri ilave edin ve
Pirinçler pişince ocağın altını kapatıp biraz dinlendirin.
Afiyet olsun...
1 yorum:
pırasaya limon suyu koyarım hep hiç portakal suyu denemedim merak ettiiiiiim :)))))
Yorum Gönder