Hafta sonu kahvaltınıza açma yapmaya ne dersiniz?
O zaman buyrun tarifimize ;)
Malzemeler:
4 s.b. un
1 paket kuru maya
1 ç.b. ılık süt
1 ç.b. ılık su
1 ç.b. sıvı yağ
1 adet yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
1 t.k. tuz
100 gram tereyağ yada margarin
1 y.k. şeker
Yapılışı:
Kabımıza unu döküp ortasını açın üzerine mayayı, tuzu, şekeri serpin.
Orta kısma yumurta akını, süt, ılık suyu ve sıvı yağını ekleyip yumuşak hamur yapın.
Eğer suyu az gelirse ekleme yapabilirsiniz.Hamuru 15 dk. dinlendirip bezelere bölüp
Hepsini yuvarlayın ve üzerlerine margarin sürüp elimizle tezgahın üzerinde bastırarak
çay tabağı büyüklüğün de açın ve rulo yapıp elimizle
biraz kendimize doğru çekerek kıvrım yapıp uçlarını birleştirin.
Yağlanmış tepsiye dizin, yumurta sarısına 2 y.k. sıvı yağ ekleyip
Açmaların üzerine sürün ve çok az çörek otu serpin.
Hamuru 10-15 dk. daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 200 derecede 10-15 pişiriyoruz..
Afiyet olsun...
3 yorum:
eline sağlık şeker,oğluna da şifa olsun inşallah
Ellerine sağlık canım.. Çok lezzetli görünüyor..:))
Ellerine sağlık canım açmayı çok severim yumuşacık ve lezzetli…
Afiyetler olsun tatlım…
Sevgiler...
Yorum Gönder