Evde son iki tane kalan portakalları değerlendirme vakti diyerek :)
Bu güzel tarifimize geçiyorum.

Not: 
Üzerindeki süsleme size ait yalnız hamurunu ince açıp yapın ki
Üst kısmı daha erken kızarıyor.
Fotoğrafta gördüğünüz gibi ekmeğim fırında mayalanıp çiçekler ayrılmış birbirinden :)



Malzemeler:

4 s.b. un
Yarım paket yaş maya
2 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu (rendenin ince tarafıyla)
Yarım t.k. tuz
1 y.k. toz şeker
Yarım ç.b. sıvı yağ

Yapılışı:

Unumuzu bir kaba eliyelim ve ortasını havuz gibi açıp
Yaş maya, portakal suyu, sıvı yağı ekleyin.
Unun üzerine portakal kabuğu rendesi, tuz, şekeri döküp
Orta kısımdan başlayarak yoğuruyoruz.
İhtiyaç halinde su yada un ekleyip kıvamını ayarlayın.
1 saat mayalandırın ve istediğiniz şekli verip fırın tepsisine yerleştirin.
10 dakika daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 185 derecelik fırına verip
Üzeri kızarınca ayarını biraz düşürüp pişene kadar bekletiyoruz.
Piştikten sonra fırının ızgara kısmına alıp soğutuyoruz ki alt kısmı nemlenmesin..

Afiyet şifa olsun :)




3 yorum:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

Nesrinciğim şahane olmuş ELLERİNE SAĞLIK..

Emel YILMAZ AKAN dedi ki...

Dayanamadım burda da yorum yapayım dedim…
Ellerine sağlık portakal hoş bir aroma katmıştır…
Ayrıca şekline de bayıldım afiyetler olsun canım…
Sevgilerimi bıraktım...

Susam Corekotu dedi ki...

aklına sağlık,nasıl oldu ekmeğin tadı kokusu merak ettim

Yorum Gönder

 
Blogger Templates