Ailece nezle olunca bir kaç gündür bu çorbadan yapıp içiyoruz.
Herkese sağlıklı günler dilerim..

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü yada butu 
Yarım  su  bardağı arpa şehriye
1 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
1 diş  sarımsak
50 gr tereyağ
Tuz
Karabiber


Terbiyesi İçin:


1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı  un
Yarım ç.b. su


YAPILIŞI

İlk önce tavuğu tencerede pişene kadar kaynatın, süzün ve tavuk etini elinizle didikleyin.
Sonra boş olan tencereye yağı, Sarımsak ve soğanı 
Ufak ufak doğrayın ekleyip biraz kavurun.
Şehriyeyi ilave edip  kavurmaya devam edin.
Havuçları rendenin küçük boy tarafıyla rendeleyin , tencereye ekleyerek  biraz kavurun.
Tavuk suyunu ilave edin. 
(Tavuk suyunda tuz varsa bu aşamada kontrol edin tuzunu gerek duyarsanız ilave edin)
Şehriyeler yumuşayana kadar kaynatın.
Şehriyeler yumuşayınca tavuk göğüslerini ekleyip biraz kaynatın.
Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve limon suyunu ve yarım ç.b. su'yu çırpın.
Kaynamakta olan çorbadan 2 kepçe alıp kaba karıştırın ve
Tencereye yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Bir taşım kaynatıp ateşten alın.

Afiyet olsun..

2 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

canım çok geçmiş olsun ..
Acil şifalar dilerim..
Ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler

sieda nur dedi ki...

Öyle güzel duruyorki corba, limonlu limonlu tam hasta olanlar icin, süper olmus ellerine saglik

Yorum Gönder

 
Blogger Templates