Mutfağa yeni girenler için yada
düdüklü tencerede ilk kez yapıcaklar için anlatıyorum tarifimi.
Malzemeler:
150gram civarı Dana eti (Arttırabilir yada eksiltilebilir)
2 s.b. nohut
1 t.k. biber salçası (yoksa önemli değil)
1 y.k. domates salçası
1-2 adet soğan
Tuz
Sıcak su
Biraz sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle nohutu bir gece önceden suda bekletiyoruz
Ertesi günü ilk önce soğanları doğrayıp düdüklü tencerede sıvı yağ ile 1 dk kavurup kuşbaşı etimizi ilave edip biraz kavuruyoruz.
Salçaları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Ardından biraz sıcak su ilave edip orta ateşte kaynatıyoruz bu yaklaşık olarak 20 dk kadar.
Daha sonra suyu süzülmüş nohutları ilave edip
(Tencerenin suyu az ise ekleyin,iki parmak geçicek şekilde olsun ve tencerenizin su limitine dikkat edin)
Bir kez karıştırıp kapağını kapatıyoruz hava çıkış supabı açık bırakılır
Hani şu çubuk gibi birşey var ya o dik durucak.
Orta ateşte kaynamaya başlayınca subap'tan sesli buhar çıkıcak (buharı hafiften çıkar dikkatli bakın ve pısss sesini duyun)
İşte bu anda o çubuğu indirin ve (ocak küçük gözde olsun) ateş en kısık ayarda olucak.
Ve 35-40 dk zaman tutulacak.
Zaman dolunca altını kapatın (O çubuğu ellemiyoruz) ve en az 15 dk dinlendiriyorum.
Eğer aceleniz varsa tencereyi lavabonun içine yerleştirip
Çeşmenin altına suya tutun buharı tamamen çıkana kadar.
Sonra hava çıkış subabını dik konuma getirip kapağını açıp
tuzunu da ekleyip 1 kez karıştırıyorum.
Not: Eğer anlatımı anlamadıysanız soru sorabilirsiniz yada hala kendinize güvenemiyorsanız düdüklü tencerede yapmasını bilen biriyle yapın.
düdüklü tencerede ilk kez yapıcaklar için anlatıyorum tarifimi.
Malzemeler:
150gram civarı Dana eti (Arttırabilir yada eksiltilebilir)
2 s.b. nohut
1 t.k. biber salçası (yoksa önemli değil)
1 y.k. domates salçası
1-2 adet soğan
Tuz
Sıcak su
Biraz sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle nohutu bir gece önceden suda bekletiyoruz
Ertesi günü ilk önce soğanları doğrayıp düdüklü tencerede sıvı yağ ile 1 dk kavurup kuşbaşı etimizi ilave edip biraz kavuruyoruz.
Salçaları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Ardından biraz sıcak su ilave edip orta ateşte kaynatıyoruz bu yaklaşık olarak 20 dk kadar.
Daha sonra suyu süzülmüş nohutları ilave edip
(Tencerenin suyu az ise ekleyin,iki parmak geçicek şekilde olsun ve tencerenizin su limitine dikkat edin)
Bir kez karıştırıp kapağını kapatıyoruz hava çıkış supabı açık bırakılır
Hani şu çubuk gibi birşey var ya o dik durucak.
Orta ateşte kaynamaya başlayınca subap'tan sesli buhar çıkıcak (buharı hafiften çıkar dikkatli bakın ve pısss sesini duyun)
İşte bu anda o çubuğu indirin ve (ocak küçük gözde olsun) ateş en kısık ayarda olucak.
Ve 35-40 dk zaman tutulacak.
Zaman dolunca altını kapatın (O çubuğu ellemiyoruz) ve en az 15 dk dinlendiriyorum.
Eğer aceleniz varsa tencereyi lavabonun içine yerleştirip
Çeşmenin altına suya tutun buharı tamamen çıkana kadar.
Sonra hava çıkış subabını dik konuma getirip kapağını açıp
tuzunu da ekleyip 1 kez karıştırıyorum.
Not: Eğer anlatımı anlamadıysanız soru sorabilirsiniz yada hala kendinize güvenemiyorsanız düdüklü tencerede yapmasını bilen biriyle yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder