Herkes farklı şekilde tüketebilir. Kimi ceviz ekliyor kimi mayonez eklemiyor.
Damak tadına ve tercihe bağlı farklılık gösterebiliyor. Ama tercih ne olursa olsun gayet lezzetli, pratik oluyor.
Malzemeler:
2 adet orta boy havuç (Kişi çokluğuna göre sayı artabilir tabiki)
1 su bardağı yoğurt
Az mayonez (İsteğe bağlı)
Ceviz (İsteğe bağlı)
1 diş sarımsak
Az sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Havuçları yıkayıp hafifçe bıçakla kazıtıyorum, soymuyorum çünkü vitamini çok kaybetmemek adına.
Sonra rendeliyorum. Tavaya sıvıyağ döküp, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Sarımsağı rendeleyip, biraz tuz, mayonez ekleyerek 1 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
Havuçları soğumaya bırakın.
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu, havuçlara ekleyerek karıştırın.
Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.
Damak tadına ve tercihe bağlı farklılık gösterebiliyor. Ama tercih ne olursa olsun gayet lezzetli, pratik oluyor.
Malzemeler:
2 adet orta boy havuç (Kişi çokluğuna göre sayı artabilir tabiki)
1 su bardağı yoğurt
Az mayonez (İsteğe bağlı)
Ceviz (İsteğe bağlı)
1 diş sarımsak
Az sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Havuçları yıkayıp hafifçe bıçakla kazıtıyorum, soymuyorum çünkü vitamini çok kaybetmemek adına.
Sonra rendeliyorum. Tavaya sıvıyağ döküp, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Sarımsağı rendeleyip, biraz tuz, mayonez ekleyerek 1 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
Havuçları soğumaya bırakın.
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu, havuçlara ekleyerek karıştırın.
Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder