Kendisine çok teşekkür ederim ♥
Bu arada (ilk kez yapıcaklar için)
Hamurun kolay açılması için içine süt ekliyoruz :)
Hamuru için
1 ç.b. süt
500 ml ılık su
2 t.k. tuz
Aldığı kadar un
Ispanaklı Harç için
500 gr ıspanak (1bağ yetti bana)
3 yeşil sivri biber
3 domates (kullanmadım)
2 kuru soğan
Yarım ç.b. sıvıyağ
200 gr beyaz peynir
tuz ve pul biber
Hamuru açmak için
125 gr tereyağ
1 ç.b. sıvıyağ
Yapılışı:
Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta hamur yapın.
10 dakika dinlendirip, 6 eşit bezelere ayırın.
Ocakta tereyağı eritip sıvı yağ ekleyin ve bezelerinizi bol miktarda yağ sürerek
En az yarım saat dinlendirin (Benimki mecbur 1saat bekledi )
Mutfak masanızda yada tezgahınızda açmaya başlayabilirsiniz.
Sürekli elinizi bol miktarda yağa batırıp bezenizi sık sık yağlıyarak,
Kenarlarından çekerek açın.
Ispanak harcını tüm malzemeleri küçük küçük doğrayarak hazırlayın ve elinizle ıspanaklar sönsün diye ovalayıp karıştırın.
Şimdi harcı açtığınız yufkanıza yayıp kenarlardan içe doğru katlamaya başlayın.
Katlama anında yine hamuru çekerek katlayınki, inceltme işlemi katlarkende devam etsin.
İki farklı şekilde harç konuyor yufkaya.Bi daire şeklinde harcı yaymak, diğeri ise sadece bir tarafa yayıp katlamak.
Üzerine yağdan biraz sürerek 220 derecede fırında kızarıncaya dek pişirin.
Pişirmeden buzluğa atabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder