Tarif sevgili (ig'de) masmaviden almıştım
 Kendisine çok teşekkür ederim ♥
Bu arada (ilk kez yapıcaklar için)
Hamurun kolay açılması için içine süt ekliyoruz :)


Hamuru için

 1 ç.b. süt
 500 ml ılık su
 2 t.k. tuz
 Aldığı kadar un

 Ispanaklı Harç için

 500 gr ıspanak (1bağ yetti bana)
 3 yeşil sivri biber
 3 domates (kullanmadım)
 2 kuru soğan
 Yarım ç.b. sıvıyağ
 200 gr beyaz peynir
 tuz ve pul biber

 Hamuru açmak için

125 gr tereyağ
1 ç.b. sıvıyağ

Yapılışı:

 Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta hamur yapın.
 10 dakika dinlendirip, 6 eşit bezelere ayırın.
 Ocakta tereyağı eritip sıvı yağ ekleyin ve bezelerinizi bol miktarda yağ sürerek
En az yarım saat dinlendirin (Benimki mecbur 1saat bekledi )
 Mutfak masanızda yada tezgahınızda açmaya başlayabilirsiniz.
 Sürekli elinizi bol miktarda yağa batırıp bezenizi sık sık yağlıyarak,
Kenarlarından çekerek açın.
 Ispanak harcını tüm malzemeleri küçük küçük doğrayarak hazırlayın ve elinizle ıspanaklar  sönsün diye ovalayıp karıştırın.
Şimdi harcı açtığınız yufkanıza yayıp kenarlardan içe doğru katlamaya başlayın.
Katlama anında yine hamuru çekerek katlayınki, inceltme işlemi katlarkende devam etsin.
İki farklı şekilde harç konuyor yufkaya.Bi daire şeklinde harcı yaymak, diğeri ise sadece bir tarafa yayıp katlamak.
Üzerine yağdan biraz sürerek 220  derecede fırında kızarıncaya dek pişirin.
 Pişirmeden buzluğa atabilirsiniz.
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates