Geçte olsa Melek ablamın pastasını yaptım ama evdeki malzemelerle yapmaya başladım.
(Acele bir şekilde yapıp, hasta ziyaretine götürdük.
Hem ablama sözümü yerine getirmek , hemde oğlum kaç gün, pasta pasta diyip duruyordu)
O yüzden pasta farklılaşmış oldu ;)
Çakma uğur böceği pastası oldu :)
Ama tadı tabi ki süper oldu.
Tarif için Melek ablama teşekkür ederim.
Daha detaylı , frambuazlı yapmak isterseniz  Melek ablamın blogunu ziyaret edebilirsiniz.



Malzemer:

Keki için:

5 Yumurta
200 gr toz şeker 
150 gr un (Bir su bardağından biraz eksik olucak)
80 gr nişasta (10 y.k.)
6 yemek kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
İç ve üst kısmı için : 1 paket krem şanti+süt

Muhallebisi için ise:

2,5 süt
Yarım s.b. şeker
Yarım s.b. un

Son olarak 2 y.k. kakao gerekiyor..

Kekin yapılışı:

İlk önce yumurta ve sıcak suyu 1 dk çırpın.
Hemen arkasından şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin 2 dk kadar.
Mikseri kapatıp un,nişasta,kabartma tozunu eleyerek çırpma teliyle karıştırın ve
Yağlı kâğıt serili tepsiye döküp,
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk pişirin.
Keki fırından alıp pamuklu mutfak bezinize ters çevirin,
Yağlı kâğıdı dikkatlice yavaş yavaş çıkaralım, soğumaya bırakın.
Eğer kekiniz ebatları büyükse 26 cm'lik başka bir yuvarlak kalıbınızla
Ölçü alıp iki tane yuvarlak keselim. Yada benim gibi
Biraz daha boyutu küçük yuvarlak bir kapla ölçü alabilirsiniz
(Mutfakta çareler tükenmiyor ;) )





Sıra iç ve üst kısmı  hazırlamada:

Krem şantiyi; bir bardak süt ile çırpın.
Buzdolabında dinlendirin.

O sırada tencereye muhallebinin malzemelerini ekleyip
Katılaşana kadar karıştırın.Göz göz kaynamaya başlayınca altını kapatın ve
soğutun; Eğer pütürtü varsa mikserle açın.
Soğuyunca krem şanti ve muhallebiyi karıştırın.

Kekiniz 26 cm'lik kestiyseniz makarna süzgecin içine
Streç film ile kaplayın.Yuvarlak kestiğimiz keki
Bunun içine yerleştirin.
(Küçük kapta kestiyseniz, O kabın içini streç film ile kaplayın)
Keki yerleştirdikten sonra bir miktar Krem şantili karışımdan dökün.
(Sırt kısmı için ayırın biraz)
Sonra ikinci kestiğiniz keki üzerine yerleştirerek kapatın.
Parça parça olsa da fark etmez etmez kek, nasıl olmazsa bu kısım altta kalıcak.
Ve bu keki servis tabağına ters çevirin.
Diğer kalan krem şantili karışıma kakao ekleyip, karıştırın.
Sırt kısmına (üzerine) sürün.
Ortadan ikiye sanki keser gibi bıçağın ters tarafıyla çizik atın
Kanatlarını yapmış oluyoruz bu şekilde ;)
Kafa kısmı sizin hayal gücünüze kalmış.
Melek ablam gibi yapın isterseniz.
Beyaz çikolata eritip yapabilirsiniz.
Benimki o kadar aceleye geldi ki...

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates