Herkes farklı şekilde tüketebilir. Kimi ceviz ekliyor kimi mayonez eklemiyor.
Damak tadına ve tercihe bağlı farklılık gösterebiliyor. Ama tercih ne olursa olsun gayet lezzetli, pratik oluyor.



Malzemeler:

2 adet orta boy havuç (Kişi çokluğuna göre sayı artabilir tabiki)
1 su bardağı yoğurt
Az mayonez (İsteğe bağlı)
Ceviz (İsteğe bağlı)
1 diş sarımsak
Az sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:

Havuçları yıkayıp hafifçe bıçakla kazıtıyorum, soymuyorum çünkü vitamini çok kaybetmemek adına.
Sonra rendeliyorum. Tavaya sıvıyağ döküp, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Sarımsağı rendeleyip, biraz tuz, mayonez ekleyerek 1 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
Havuçları soğumaya bırakın.
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu, havuçlara ekleyerek karıştırın.
Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates