Ailece nezle olunca bir kaç gündür bu çorbadan yapıp içiyoruz.
Herkese sağlıklı günler dilerim..
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü yada butu
Yarım su bardağı arpa şehriye
1 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
50 gr tereyağ
Tuz
Karabiber
Terbiyesi İçin:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı un
Yarım ç.b. su
YAPILIŞI
İlk önce tavuğu tencerede pişene kadar kaynatın, süzün ve tavuk etini elinizle didikleyin.
Sonra boş olan tencereye yağı, Sarımsak ve soğanı
Ufak ufak doğrayın ekleyip biraz kavurun.
Ufak ufak doğrayın ekleyip biraz kavurun.
Şehriyeyi ilave edip kavurmaya devam edin.
Havuçları rendenin küçük boy tarafıyla rendeleyin , tencereye ekleyerek biraz kavurun.
Tavuk suyunu ilave edin.
(Tavuk suyunda tuz varsa bu aşamada kontrol edin tuzunu gerek duyarsanız ilave edin)
(Tavuk suyunda tuz varsa bu aşamada kontrol edin tuzunu gerek duyarsanız ilave edin)
Şehriyeler yumuşayana kadar kaynatın.
Şehriyeler yumuşayınca tavuk göğüslerini ekleyip biraz kaynatın.
Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve limon suyunu ve yarım ç.b. su'yu çırpın.
Kaynamakta olan çorbadan 2 kepçe alıp kaba karıştırın ve
Tencereye yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Tencereye yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Afiyet olsun..
2 yorum:
canım çok geçmiş olsun ..
Acil şifalar dilerim..
Ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Öyle güzel duruyorki corba, limonlu limonlu tam hasta olanlar icin, süper olmus ellerine saglik
Yorum Gönder