Bahara girdiğimiz şu zamanlarda şifa niyetine bol bol çorba içmekte fayda var değil mi?
O halde bu güzel lezzetin tarifine geçelim...
Malzemeler:
1 tavuk göğüs yada 2 adet but
1 adet soğan
1.5 kahve fincanı un
1,5 y.k. tereyağı
2 y.k. sıvı yağ
Kara biber
Tuz
Kremalı terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı krema
Yapılışı:
İlk önce tavuğu tencerede haşlayın.
Haşlanan tavuğu süzüp suyunu bir kaba alın ve tavuğu didikleyin.
Suyunu çorbada kullanmak için ayırdım.
Soğanı soyup ronda da doğrayın.
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp, tereyağını eritin.
Soğanı ilave edip , pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine un ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırın.
Tavuk suyunu yavaş yavaş çorbayı sürekli karıştırarak dökün.
Eğer un topaklanırsa blendıra vurun.
Didiklenen tavuğu ilave edip 5 dk kaynatın.
Yumurta sarısı,krema,limon suyu,karabiber ve tuzu bir kasede çatalla çırpın.
Kaynayan çorbadan 1 kepçe alıp kaseye sürekli karıştırarak yavaş yavaş dökün.
Sonra yine 1 kepçe daha alıp kaseye dökün.
Ve bu terbiyeyi tencereye ilave edin.
Karıştırarak iki dakika daha kaynatın.
Afiyetle tüketin :)
3 yorum:
Elinize sağlık çorbayı çok severim yaz kış farketmez seve seve tüketirim..
Gece ziyarete geldim, tamda sicak corba saati, ellerine saglik canim
eline sağlık,tarifini okudum çok beğendim,şifa çorbası olmuş
Yorum Gönder