Malzemeler:

1 L. süt
1,5 s.b. şeker
1,5 s.b. un
Yarım yemek kaşığı margarin
1 vanilin
İsteğe bağlı 1 damla sakızı

Yapılışı:
Teflon tencereye süt,şeker,un konup,ocağa konup,pişirilir..
Tavuk göğsünü sürekli pişene kadar karıştırmak gerek.
Yoksa topaklanır,benden söylemesi  :)
Karıştırırken margarinide koyup,karıştırıyoruz.Katılaşmaya başlayınca
vanilini de ekliyoruz.Biraz karıştırıp,altını kapatıyoruz..
Islatılmış borcama döküp,soğumasını bekliyoruz.

Not: Çelik tencerede yaparsanız,pişip altını kapattıktan sonra 5 dakika mikserle çırpın..

Soğuk servis yapıyoruz...

Afiyet bal şeker olsun ...

4 yorum:

aysemmutfakta dedi ki...

ellerine sağlık canım.

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. tabağa yaptığın çatal çıkartması çok şık bir görüntü olmuş. Sunumda nefis.
Sevgiyle kal.

yemekbiraşk dedi ki...

nefis gözüküyor..
sevgiler

sevda deniz dedi ki...

tavuk göğsü muhallebisi en sevdiğim muhallebidir.ellerinize sağlık.öptüm.

Yorum Gönder

 
Blogger Templates