İster sıcak ister soğuk içilebilen mükemmel bir çorba..
Tarif ise şöyle..

Malzemeler:
1 s. b. kırık mısır
yarım s. b. aşurelik buğday 
1 kase yoğurt
Tuz
1 yumurta
1 y.k. un



İlk baş mısır ve buğdayı suda pişiriyoruz.
Sonra  ayrı bir kapta ayran hazırlıyorsunuz 
içine 1 yumurta ve  un koyun çırpın tencerenin suyundan 1 kepçe
ayranlı karışıma döküp karıştırın.
Ve ayranı mısır,buğday karışımına yavaş yavaş karıştırarak döküyorsunuz.
Çorbayı sürekli ve saat yönünde karıştırmanız gerekiyor..
Kapağını çorba soğumadan kapatmayın kesilir.


Piştikten sonra ayrı bir tavada biraz yağı ve naneyi hafif pişirip
Çorbaya ekliyoruz ve tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates