Herkesin bir pilav yapma şekli, püf noktaları vardır.
Ama bunun yanında tabii ki el lezzeti'de önemli.
10 kişi aynı pilavı yapsın yinede lezzetler farklı olur.
Dayım bir keresinde pilavım için lokanta pilavı gibi olmuş demişti. (Güzel olmuş, eline sağlık demek istedi bana :) )
Gelelim tarifimize ;
Malzemeler:
2 adet tavuk but
2 s.b. pirinç
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
4 s.b. tavuk suyu
Biraz tuz
Yapılışı :
İlk önce vaktiniz varsa pirinçleri tuzlu limonlu suda yarım saat bekletin.
Vaktiniz yoksa en azından 5 dk bekletin.
Bu arada butumuzu bir tencerede çok az tuz ekleyip haşlayarak pişirelim ve
Butu içinden çıkarıp ılınınca didip kemiğinden ayırın.
Bir taraftan tencereye biraz sıvıyağı ekleyip ,
suyunu süzdüğümüz pirinçleri kavurun.
Pirinçler biraz şeffaf ve tane tane olmaya başlayınca,
Tavuk suyunu , tereyağını ekleyin ve
Tadına bakın ki tuzu yerindemi yada az mı kontrol edin.
Orta ateşte fokurdamaya başlayınca hemen altını kısın ve
suyunu çekince altını kapatın.
İki kat yada temiz bir bezi tencerenin üstüne kapatıp,
tencerenin kapağıyla sıkıştırıp demlenmeye bırakın.
Servis kâsesine ilk önce didiklenmiş tavuğu yerleştirip,
pilavı da içine boşaltıp kaşıkla düzeltin.
Servis tabağınızla kaseyi kapatıp ters çevirin..
Afiyet olsun. .
1 yorum:
Arkadaşım merhaba ellerine sağlık pilavın lezzetli görünüyor ayrıca bana sorduğun kek sorusuna gelince hazır bildiğimiz baton kekler var ya işte onlardan ya da hazır satılan pastaban kekler de olur sevgiler...
Yorum Gönder