Sanırım bloğumun ismini değiştirmem lazım. :)
Çocuklarla alakalı bir isim olmalı :)
Benim gibi çocuk ruhlu ve de çocuğun da olunca
ara sıra böyle fotoğraflar çıkabiliyor ;)
Çocuklara bu şekilde hikayeli anlatımla yemek yedirebilir sanırım?
'Kötü kalpli havuç canavarın karnı acıkınca' .... diye başlayan
uydurulma bir hikaye, ne dersiniz?
Neyse lafı daha uzatmadan gelelim tarifimize...
Malzemeler:
500 gram civarı bezelye
2 orta boy havuç
1 patates
1 tatlı kaşığı biber salçası (Yoksa sorun değil)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 s.b. et suyu (yoksa 1 tane et suyu tableti)
1 tane soğan
Tuz
Yarım çay bardağı kadar Sıvı yağ
(Yemek yapmasını yeni öğrenenler için,
suyun ne kadar konulur sorularına karşı ölçtüm,
sanırım 9 s.b. su civarı kadar gidiyor.Ama hepsini birden tenreye dökmüyoruz.
Aşama aşama kaynar suyu dökülüyor.. )
Yapılışı:
Soğanı,havucu ve patatesi küçük küçük doğrayın.Ve havuç ile patatesi
ayrı kaplarda suyun içinde bekletin (kararmasın)
Bezelyeleri yıkayıp süzdükten sonra tencerede 5dk. kadar kaynatıp süzdüm.
Akabinde tenceremize sıvıyağ ile soğanımızı biraz kavurduktan sonra.
Suyunu süzdüğümüz havuçları ekleyip karıştırarak biraz daha soteledikten sonra
salçalarını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz (Ateşin altını çok açmayın)
3 s.b. kaynar su ve tableti atıp ara sırada karıştırarak sanırım
10 dk. kaynattım (Başından ayrılmayın suyunu çekip yanar)
Sonra bezelyeleri ekleyip 3 s.b. kaynar su ekleyip (Tabletide atıp)
(Emin değilim ama bir yarım saat kaynattım,altını çok açmadan.Siz yinede
çiğneyerek piştiğini kontrol edin, arada karıştırarak)
Suyunu çektiği için 2-3 s.b. su ekledip 5 dk. kaynatıp,
suyunu süzdüğümüz patatesi,tuzunu'da ekleyip, pişene kadar kaynatın.
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder