Yeni bir haftadan herkese kucak dolusu sevgiler. Aralık ayının son iki günündeyiz. Yeni bir yıl'da Allah herkes için hayırlı, sağlıklı,mutluluğun bol olduğu bir yıl yaşatsın inşaAllah .. Bütün dua'larımız Rabbimizden...
Gelelim sağlıklı yemeğimizin tarifine..
Malzemeler :
1 adet küçük karnabahar (büyükse çok az haşladıktan sonra2'ye bölün dondurucuya atın)
1 adet soğan
1 y.k. domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet havuç
Tuz
Yapılışı :
İlk önce karnabarı kaynayan limonlu suda çok çok az haşlayıp,süzüyoruz.Çünkü hemen pişme özelliğine sahip. Tenceremizde sıvı yağ ve doğranmış soğanları biraz kavurup, küp küp doğranmış havuçları da ekleyip 1 dk soteleyip, salçasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Biraz kaynar su ve (varsa 1s.b. et suyu) et bulyon ilave edip havuçlar pişene kadar kaynatıyoruz.Suyunu çekti ise tekrar sıcak su ilave ediyoruz karnabar ile birlikte, tuzunu da ilave ettikten sonra 2-3 dk fokurdatıktan sonra altını kapatıyoruz ..
Afiyet olsun ...
0 yorum:
Yorum Gönder