İlk önce şunu belirtiyim ki. İsminden dolayı yapılışı zor bir yemek zannediyordum. 
Benim gibi düşünenlere söylüyorum ismine aldanmayın sakın ve bir an önce yapın. 
Hünkãrın neden bu yemeği beğendiğini anlayacaksınız ;) Gelelim tarife. ..

Malzemeler:

Et için 

350-400 gram kadar kuşbaşı et kullandım. (Siz varsa kuzu eti kullanın)
1 y.k. un
1 y.k. salça
1 tutam karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patlıcan için

3 patlıcan
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 avuç rendelenmiş kaşar 

Hazırlanışı:

(Etler pişerken patlıcanları közleyin)
Etleri tencereye koyun ve suyunu çekene kadar sıvıyağ ile pişirin.Unu ekleyip biraz kavurun , salçayı tuz ve karabiberi ekliyerek lezzetlendirin. 
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup doğrayın,Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,Patlıcanları koyup 1 dk çevirin, sütü azar azar yedirin ve tuzunu ekleyip pişirin, (hemen kıvamını alıyor zaten) Altını kapatıp kaşarını ekleyin ve karıştırın,Servis tabağına önce sosunu , üzerine de etini güzelce yerleştirin ve sıcak bir şekilde servise sunun.
Afiyet olsun. ..

3 yorum:

Handanın Tarifleri dedi ki...

beğendin harika görünüyor eline sağlık canım bende beklerim ...

Canan demirbağ dedi ki...

Çok severim,ellerinize sağlık.

Lezzet AŞK'ı dedi ki...

ellerinize saglık oldukça lezzetli görünüyor

Yorum Gönder

 
Blogger Templates