İlk önce şunu belirtiyim ki. İsminden dolayı yapılışı zor bir yemek zannediyordum.
Benim gibi düşünenlere söylüyorum ismine aldanmayın sakın ve bir an önce yapın.
Hünkãrın neden bu yemeği beğendiğini anlayacaksınız ;) Gelelim tarife. ..
Malzemeler:
Et için
350-400 gram kadar kuşbaşı et kullandım. (Siz varsa kuzu eti kullanın)
1 y.k. un
1 y.k. salça
1 tutam karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patlıcan için
3 patlıcan
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 avuç rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı:
(Etler pişerken patlıcanları közleyin)
Etleri tencereye koyun ve suyunu çekene kadar sıvıyağ ile pişirin.Unu ekleyip biraz kavurun , salçayı tuz ve karabiberi ekliyerek lezzetlendirin.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup doğrayın,Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,Patlıcanları koyup 1 dk çevirin, sütü azar azar yedirin ve tuzunu ekleyip pişirin, (hemen kıvamını alıyor zaten) Altını kapatıp kaşarını ekleyin ve karıştırın,Servis tabağına önce sosunu , üzerine de etini güzelce yerleştirin ve sıcak bir şekilde servise sunun.
Afiyet olsun. ..
3 yorum:
beğendin harika görünüyor eline sağlık canım bende beklerim ...
Çok severim,ellerinize sağlık.
ellerinize saglık oldukça lezzetli görünüyor
Yorum Gönder