Malzemeler:
Yarım kilo yer elması
1 kurusoğan
1 çay kaşığı şeker
Biraz sıvı yağ
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
tuz
Yapılışı:
Yer elmalarını bir kaç parçaya ayırıp,soyun irice doğrayın ve limonlu suya koyun ki kararmasın.
Tencereye doğranmış soğan ve sıvıyağı alıp soğanlarımızı biraz kavuruyoruz.
Yer elmalarımızıda katıp çok az kavurmaya devam ediyoruz.
1,5 su bardağı suyu ve şekeri yerelmalarına ekleyip yumuşamaları için pişiriyoruz.
Yumuşayan yer elmalasına 2 su bardağı sütü,tuzu ekleyip
hiç pürüz kalmayacak şekilde blenderden geçiriyoruz.
10 dakika kadar dinlendirip servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun.....
Not: Yer elmanın yan etkisi olduğu için biraz dikkat :)
Yan etkisinin olmaması için içine maydanoz ekleyin.
Tarifi Yemekvakti Aylin hanımdan görüp yaptım.
Kendisine teşekkür ediyorum..
9 yorum:
Çok faydalı ellerine sağlık canım hem yemeğini hemde çorbasını çok severim...
Eline sağlık pişti olmuşuz sevgiler..
görüntü süper olmuş arkadaşım.ben denemedim ama denemek lazım.ellerine sağlık.sevgiler.
Beğendinmi peki:)Ben bayılıyorum bu çorbaya.Yer elması ile ilgili tek derdim kabuklarını soymak o yamuk yumuk şekildeki sebzeyi soymak o kadar zorki:)
eline sağlık canım şifa ve afiyetle..
Ellerine saglik canim nefis gôrünüyor ve bu ara iyiki resmini koydum çûnkü yer elmasi ne diye soruyordum kendime !!
ELİNE SAĞLIK CANIM İLK KEZ DUYDUM:(
ŞİFA OLSUN
daha önce hiç yemedim tadını merak ettim doğrusu, ellerinize sağlık.Hayırlı akşamlar..
yer elmasının nasıl bir yan etkisi var bilmiyorum.merak ettim
Yorum Gönder