Tarifi yemekvakti Aylinden aldım :)


Malzemeler:

Yarım kilo yer elması


1 kurusoğan

1 çay kaşığı şeker

Biraz sıvı yağ

2 su bardağı süt

1,5 su bardağı su

tuz



Yapılışı:



Yer elmalarını bir kaç parçaya ayırıp,soyun irice doğrayın ve limonlu suya koyun ki kararmasın.



Tencereye doğranmış soğan ve sıvıyağı alıp soğanlarımızı biraz kavuruyoruz.

Yer elmalarımızıda katıp çok az kavurmaya devam ediyoruz.



1,5 su bardağı suyu ve şekeri yerelmalarına ekleyip yumuşamaları için pişiriyoruz.

Yumuşayan yer elmalasına 2 su bardağı sütü,tuzu ekleyip

hiç pürüz kalmayacak şekilde blenderden geçiriyoruz.

10 dakika kadar dinlendirip servise sunuyoruz.

Afiyet Olsun.....

Not: Yer elmanın yan etkisi olduğu için biraz dikkat :)

Yan etkisinin olmaması için içine maydanoz ekleyin.

Tarifi Yemekvakti Aylin hanımdan görüp yaptım.
Kendisine teşekkür ediyorum..
 
 

9 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok faydalı ellerine sağlık canım hem yemeğini hemde çorbasını çok severim...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Eline sağlık pişti olmuşuz sevgiler..

sevda dedi ki...

görüntü süper olmuş arkadaşım.ben denemedim ama denemek lazım.ellerine sağlık.sevgiler.

YEMEK VAKTİ dedi ki...

Beğendinmi peki:)Ben bayılıyorum bu çorbaya.Yer elması ile ilgili tek derdim kabuklarını soymak o yamuk yumuk şekildeki sebzeyi soymak o kadar zorki:)

yemekbiraşk dedi ki...

eline sağlık canım şifa ve afiyetle..

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Ellerine saglik canim nefis gôrünüyor ve bu ara iyiki resmini koydum çûnkü yer elmasi ne diye soruyordum kendime !!

susamcorekotu dedi ki...

ELİNE SAĞLIK CANIM İLK KEZ DUYDUM:(
ŞİFA OLSUN

MERHABA dedi ki...

daha önce hiç yemedim tadını merak ettim doğrusu, ellerinize sağlık.Hayırlı akşamlar..

akasya ağacı dedi ki...

yer elmasının nasıl bir yan etkisi var bilmiyorum.merak ettim

Yorum Gönder

 
Blogger Templates