Herkesin severek yediği kabak tatlısı,muhteşem bir lezzet..
Malzemeler:
İstediğiniz kadar soyulmuş , dilimlenmiş kabak
Şeker
Yapılışı:
Kabakları doğrayın tavaya yerleştirin.
Her yerini kapatıcak şekilde şeker dökün.
Kısık ateşte kapağını kapatıp
pişirmeye bırakın.
Kendisi zaten su bırakıyor..
Kendisi zaten su bırakıyor..
Fırında'da aynı şekil oluyor.
Yalnız fırında olucaksa,alüminyum folyo ile kapatın üstünü..
Yiyerek piştiğini anlıyabilirsiniz :)
İstediğiniz gibi süsleyin..
Afiyet olsun...
10 yorum:
kabak tatlısını çok severim.birde cevizle harika olur.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Benimde en çok sevdiğim tatlılardan biridir.
Saygılarımla.
En sevdiğim tatlılardan biridir ama yapmayı bilmiyorum ben galiba.önce şekere yatırıyorum sonra tencerede kaynatıyorum öyle olmazmış fırınlamak lazımmış:)
bende diyorum bunlar niye böyle sulu ve yumuşacık oluyolar:)
uff öğrencem öğrencem:)
Mmmmmm nefis. Resmi görünce yutkunmadan geçemedim bayılırım kabak tatlısına.. ellerine sağlık canım
MERHABA ELLERİNİZE SAĞLIK.ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR:)
Canım,
ellerine sağlık.Nefis görünüyor. Kastamonu'da okuyan kızımın hayatta en sevdiği tattır. Üzerine bolca ceviz döküp yemek. Nerede kabak görsem içim acıyor.Onu hatırlıyorum.(hani unuttuğun var mı desen yok ama.)
Sevgiyle kal.
Canım kim kabak talısına hayır diyebilirki böyle güzel olunca:)ellerine sağlık.
Ah alo kabak tatlısı olsa da yesek şimdi! :) acaba 11880'i arasam gönderirler mi? Leziz görünüyor!
TAHİN İLE ENFES OLUYOR ELLERİNE SAĞLI.
Eline saglikk nefis gözüküyor 👍👍👍çilekli mutfak
Yorum Gönder