Herkesin severek yediği kabak tatlısı,muhteşem bir lezzet..


Malzemeler:

İstediğiniz kadar soyulmuş , dilimlenmiş kabak
Şeker

Yapılışı:

Kabakları doğrayın tavaya yerleştirin.
Her yerini kapatıcak şekilde şeker dökün.
Kısık ateşte kapağını kapatıp
pişirmeye bırakın.
Kendisi zaten su bırakıyor..
Fırında'da aynı şekil oluyor.
Yalnız fırında olucaksa,alüminyum folyo ile kapatın üstünü..
Yiyerek piştiğini anlıyabilirsiniz :)
İstediğiniz gibi süsleyin..

Afiyet olsun...

10 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

kabak tatlısını çok severim.birde cevizle harika olur.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Benimde en çok sevdiğim tatlılardan biridir.

Saygılarımla.

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

En sevdiğim tatlılardan biridir ama yapmayı bilmiyorum ben galiba.önce şekere yatırıyorum sonra tencerede kaynatıyorum öyle olmazmış fırınlamak lazımmış:)
bende diyorum bunlar niye böyle sulu ve yumuşacık oluyolar:)
uff öğrencem öğrencem:)

Hayatın Tatları dedi ki...

Mmmmmm nefis. Resmi görünce yutkunmadan geçemedim bayılırım kabak tatlısına.. ellerine sağlık canım

marifet ellerimizde dedi ki...

MERHABA ELLERİNİZE SAĞLIK.ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR:)

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık.Nefis görünüyor. Kastamonu'da okuyan kızımın hayatta en sevdiği tattır. Üzerine bolca ceviz döküp yemek. Nerede kabak görsem içim acıyor.Onu hatırlıyorum.(hani unuttuğun var mı desen yok ama.)
Sevgiyle kal.

yedirenk dedi ki...

Canım kim kabak talısına hayır diyebilirki böyle güzel olunca:)ellerine sağlık.

modafobik dedi ki...

Ah alo kabak tatlısı olsa da yesek şimdi! :) acaba 11880'i arasam gönderirler mi? Leziz görünüyor!

Unknown dedi ki...

TAHİN İLE ENFES OLUYOR ELLERİNE SAĞLI.

Vildanınmutfagı dedi ki...

Eline saglikk nefis gözüküyor 👍👍👍çilekli mutfak

Yorum Gönder

 
Blogger Templates