Efendim ben bazen evde ki malzemelerle kafama göre tarif uyduruyorum.
Evde ki malzemeleri nasıl bitirmeyi düşünürken. Bunu yaptım ve
Bu tarifi yaptıktan sonra internette gezerken, var olduğunu görünce gülümsedim :)
Biz Türk hanımlar zeki insanlarız canımm :)
Hele pratik , masrafsız tarif olunca daha çok hoşumuza gidiyor :)
Evde ki malzemelerimle yaptığım tarif ise şöyle:
Malzemeler:
Kişi sayınıza göre kabak. Ben 5 adet kullandım.
1 adet haşlanmış but yada tavuk göğsü
Garnitür
1 adet varsa köy biberi
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Klasik su bardağıyla 2 su bardağı süt
Rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
Kabakları yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün.
Böldüğünüz kabakların iç kısımlarını oyun.
Suda 8 dk haşlayın ve süzün.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve kabakları dizin.
İçlerine didiklenmiş tavuk, garnitür, ince doğranmış biberleri paylaştırın.
Beşamel sos için;
Tereyağını ve unu tencereye koyun ve
Un rengini hafif değiştirene kadar kısıka yakın orta ateşte kavurun.
Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da hızlıca karıştırın.
Bu sırada çok çok az tuz ve karabiber ekleyin.
Sos koyu bir kıvam alınca hemen ocaktan alın.
Ve kabakların üzerine paylaştırın,
Rendelenmiş kaşar peynirini de paylaştırdıktan sonra
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin...
Afiyet olsun...
Biz Türk hanımlar zeki insanlarız canımm :)
Hele pratik , masrafsız tarif olunca daha çok hoşumuza gidiyor :)
Evde ki malzemelerimle yaptığım tarif ise şöyle:
Malzemeler:
Kişi sayınıza göre kabak. Ben 5 adet kullandım.
1 adet haşlanmış but yada tavuk göğsü
Garnitür
1 adet varsa köy biberi
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Klasik su bardağıyla 2 su bardağı süt
Rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
Kabakları yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün.
Böldüğünüz kabakların iç kısımlarını oyun.
Suda 8 dk haşlayın ve süzün.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve kabakları dizin.
İçlerine didiklenmiş tavuk, garnitür, ince doğranmış biberleri paylaştırın.
Beşamel sos için;
Tereyağını ve unu tencereye koyun ve
Un rengini hafif değiştirene kadar kısıka yakın orta ateşte kavurun.
Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da hızlıca karıştırın.
Bu sırada çok çok az tuz ve karabiber ekleyin.
Sos koyu bir kıvam alınca hemen ocaktan alın.
Ve kabakların üzerine paylaştırın,
Rendelenmiş kaşar peynirini de paylaştırdıktan sonra
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin...
Afiyet olsun...
2 yorum:
Elinize sağlık çok gğzel bir tarif sevgiler
aman allahım ne cici bir bloğ bayıldım ellerinize sağlık banada beklerim sevgiler
Yorum Gönder