İnstagram da inanç_çinarın yaptığı vede herkes tarıfından beğenilip yapılan bu kurabiyelerden bende yaptım.
Görüntüsü çok güzel gerçekten.  Fotoğrafta sadece kakaolu olanı oğlum mıncıkladı,
Fotoğrafta o da olsun istedim. Sonra tabii ki ben yedim :))

Tarif ise şöyle...


Malzemeler:


1 paket oda sıcaklığın da margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu 
2 yemek kaşığı kakao (Hamurun bir parçasına)
1 tatlı kaşığı kakao (Buda aynı şekilde diğer parçasına eklenicek)
Aldığı kadar un


Yapılışı:


Margarin,sıvıyağ,pudra şekeri,kabartma tozu ve bir bardak un ile
Hamuru karıştırmaya başlayın, azar azar un ilave ederek karıştırın
Ben 4 s.b. unu ekleyip karıştırıp, yani hamur biraz cıvık iken
3 parçaya bölün ama hamurun bir parçası zemini oluşturacağı için vede
Sadeli olan kısmı olucağı için fazla ayırın bu kakaosuz olan olucak.
(Kakaolu hamurlar üzerine serpiştiriceğiz ve oklavayla hamur açar gibi hareketlerle bastıracağız)
SAdeli hamurun kıvamını tutturana kadar azar azar un ilave edin.
Diğer kalan iki parça hamurun birine az un ve 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip kıvamı ayarlayın ama
Cıvıksa daha fazla kakao değil , un ekleyin.
Diğer üçüncü hamura da iki yemek kaşığı kakao koyup biraz unla yoğurun.
Sadeli hamuru unlu zemine merdane yardımıyla 1 cm kalınlığın da açın.
Açık kahve renk olan hamuru elimizde küçük bir rulo yapın.
Koyu renk olan hamuru da açıp , açık kahve renkli hamuru üzerine kenar kısmına doğru yerleştirip
Sarma sarar gibi kenarını katlamadan sarın, biraz sıkar gibi yapın.
Rulo hamur hazır hale gelmiş oldu ve ince ince salatalık keser gibi kesiyoruz.
Açtığımız beyaz hamurun üzerine aralıklı yerleştirin.
Çünkü merdaneyle biraz bastırılacağı için üzerin de daha büyüyüp yayılacak.
Hamurları aralıklı yerleştirdikten sonra
Yağlı kâğıdı (Pişirme kâğıdı) hamurun üzerine örtüp, kapatın.
Ve merdaneyle hamur açar gibi her tarafına,
Biraz bastırarak kakaolu hamuru yapışmasını sağlayın.
Kalıpla yada bardakla kesiyoruz 
Önceden ısıtılmış 150 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
(Her fırın ayarı farklılık gösterebilir, kontrol edin. Ve eğer margarin kullanmak istemezseniz
Bir gün önceden tereyağını eritin, bir kaba koyup buzdolabına kaldırın,
Ertesi günü alt kısmında ki suyu dökün ve donan yağı kullanın ama
250 gram gelicek şekilde çok tereyağ kullanmanız lazım.Çünkü dibin de akan suyu dökünce o yağ azalıcak)


Afiyet olsun..

4 yorum:

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Evet bu tarifler instagramda oldukça fazla paylaşılıyor.Ellerinize sağlık. Bir ara ben de yapacağım.
Sevgiler
http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

MyDear dedi ki...

Buraya nasıl üye olabiliriz?

Çilekli Mutfak dedi ki...

Blogspot sitelerin de üyelik olmuyor. Bloguma daha kolay ulaşmak için sık kullanılanlar kısmına ekliyebilirsiniz. Çok teşekkür ederim :)

Çilekli Mutfak dedi ki...

MyDear : Sağ üst kısımlar da Google+ Badge ile +google'dan takip ve -- Google+ Followers ile Çevrelere ekliyebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Blogger Templates