Herkese hayırlı cumalar. Rabbim bu mübarek gün hürmetine merhametine sığınarak dua edelim ve
Benim şuan dua'm kuraklık susuzluk yaşamayalım inşaAllah.. Amin..
Bu arada ben Bayburt'luyum. Ve bu da bizim memlekette yapılan bir yöresel tatlı bir yemek..
Aslında resimde görüldüğü gibi kenarlarını düzeltmeden biraz dağınık bir şekilde
Olduğu gibi yenir.Kaşıkla alınıp havuzu bozmadan şerbetine bandırılıp yenir.
Malzemeler:
Kavut (Değirmende kavrulmuş un)
Sıcak su
Tuz
Şerbeti için:
Tereyağ
Sıvı yağ
Şeker
sıcak su
Yapılışı:
Kavuta sıcak su ve az da su eklenir ve derince bir servis edilecek kaba dökülür ve ortası açılır..
Şerbeti için yağları ve şekeri bir cezve yada tavaya alınıp biraz kavrulur az da sıcak su eklenir ve kaynatılır.
Kavutun bulunduğu çukura dökülür ve afiyetle yenir :)
Herkes ortak aynı kapta yer bunu ... Kaşığa az kavut alınır ve şerbete bandırılır ;)
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder