Yaz sıcaklarında bizlere hararet basar. İçimizi serinletecek içicek isteriz.
Ve bu tabii ki katkısız ev yapımı doğal içicek olmalı..
Ferahlamak için hele de Ramazan da sofralarınızın vazgecilmez içeceği olmalı..
Bu lezzeti mutlaka denemelisiniz ;)
Malzemeler:
10 tane sulu limon
3 tane portakal(Yaptığım esnada evde olmadığı için eklemedim)
3 s.b. şeker (Damak tadına göre 4'te olabilir ama ben tatlı sevmiyorum)
Nane
Yapılışı:
Şekeri büyükçe bir kaba dökün üzerine
Limon kabuklarını ve portakal kabuklarını rendeleyin ama beyazını rendelemeyin tadını acılaştırır.
Sonra bu harcı 15-20 dakika yoğurun ve
Üzerine portakal ve limonlar helezon gibi(Kıvrımlı şerit gibi diyelim) keserek içine atın.
Ne kadar çok ince keserseniz o kadar kolay yoğurursunuz, bir kaç tane nane yaprağı da ekleyip 15 dk. yoğurduktan sonra
Limon ve portakal kabukların içine 2 litre (portakal eklemediyseniz 2 bardak eksik koyun) ılık su dökün ve
Çırpıcı ile bütün şeker eriyene kadar karıştırın.
Yoğun olacaktır sonra bütün karışımı bir bez yardımı ile süzün ve buzdolabına kaldırın..
Servise hazırdır ;)
Afiyet olsun...
Ve bu tabii ki katkısız ev yapımı doğal içicek olmalı..
Ferahlamak için hele de Ramazan da sofralarınızın vazgecilmez içeceği olmalı..
Bu lezzeti mutlaka denemelisiniz ;)
Malzemeler:
10 tane sulu limon
3 tane portakal(Yaptığım esnada evde olmadığı için eklemedim)
3 s.b. şeker (Damak tadına göre 4'te olabilir ama ben tatlı sevmiyorum)
Nane
Yapılışı:
Şekeri büyükçe bir kaba dökün üzerine
Limon kabuklarını ve portakal kabuklarını rendeleyin ama beyazını rendelemeyin tadını acılaştırır.
Sonra bu harcı 15-20 dakika yoğurun ve
Üzerine portakal ve limonlar helezon gibi(Kıvrımlı şerit gibi diyelim) keserek içine atın.
Ne kadar çok ince keserseniz o kadar kolay yoğurursunuz, bir kaç tane nane yaprağı da ekleyip 15 dk. yoğurduktan sonra
Limon ve portakal kabukların içine 2 litre (portakal eklemediyseniz 2 bardak eksik koyun) ılık su dökün ve
Çırpıcı ile bütün şeker eriyene kadar karıştırın.
Yoğun olacaktır sonra bütün karışımı bir bez yardımı ile süzün ve buzdolabına kaldırın..
Servise hazırdır ;)
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder