Öncelikle tarif için Selma bakar hanıma teşekkür ediyorum. 
Bu tarif için sık sık soru sorarak başını ağrıttım :)
Hakkını helal etsin :) Bu tatlısının özelliği 3 farklı sütten yapılıyor olması..
İnek, Koyun ve keçi :)
 Bunun için bir çiftliğimizin olması lazım ilk önce :)
Koyun sütü bulmak zordur ama keçi sütü marketlerde satılıyor.
İki çeşit sütten yapabilirsiniz..
 Şerbetli tatlı olarak hemde hafif tatlı olarak şiddetle tavsiye ediyorum..
Tadı muhteşem ötesi ;)
 Ramazan da misafirlerinize yapmanızı tavsiye ediyor ve hatalarımla yaptığım
İlk Trileçe talımın tarifini anlatmaya geçiyorum..
Bu arada orjinalinde irmik yokmuş ve ince oluyormuş.
Selma hanıma tekrar teşekkür ederim.



Malzemeler:


Pandispanya hamuru için: (Kabartma tozu yok)

5 adet oda sıcaklığında yumurta 
10 y. k. şeker 
10 y. k. un
2 paket vanilya 


Süt şerbeti için:

100 GR Krema (Hazır satılan kremaların yarısı kullanılacak)
750 GR (Yaklaşık 4 su bardağından 2 parmak eksik) Keçi,Koyun,İnek sütü karışık yada ister keçi,inek sütü isterseniz sadece inek sütü
1 yemek kaşıgı toz şeker
5 dk mikserde karıştır at bir kenara ..



Karamel sosu için:

5 yemek kaşıgı şeker
25 gr margarin (Paketlerin arka kısmının kenarlarında 50 - 50 diye yazılan her kısım 50 gram demek)
1 paket krema


Yapılışı:

Yumurta akları ve sarılarını ayırın.
Yumurta akı ve şekeri 10 dk. mikserle karıştırın.
Sarıları ilave edip 30 saniye düşük devirde çırpılır.
Unu , 2 p. vanilya ilave edilip mikserin düşük devirinde çırpılır. 
Yağladığınız büyük boy dikdörtgen borcama alınır.
Annemin fırınında pişirdiğim için ve de ısı ayarı normalin biraz üzerinde olduğu için 140 derecede pişirdim. 
Her fırın bir olmadığı için 150-170 arası fırınınıza göre kontrol ederek pişirin. (Kürdan testi ile)
Kek pişip oda sıcaklığına gelsin.Siz o sırada şerbeti hazırlayın.
Bunun için bütün malzemeleri küçük tencereye alın ve orta ateşte 1 dk civarı çok az ısıtın.
Soğuyan kekin üzerine (Bu fikri Şükran kaymaktan edindim) kürdanla sık sık eşit olabilecek şekilde delikler açtım
Üzeri kabuk bağlar gibi olduğu için kekin dibine kadar bastırmadım kürdanı.Sadece bir kaç yeri dibine kadar bastırdım.
Çok az ılıyan şerbeti kekin üzerine döküp 5 saat bekletin. (Ben beklemedim ilk hatam :D )
Dinlenen şerbetli kekin karamel sosu için teflon tavaya şekeri koyup kısık ateşte karamelize edin.
(Şeker kendiliğinden eriyip renk değiştirecek)
Sonra hızlı bir şekilde krema ve yağı ekleyip seri hareketlerle karıştırmaya devam edip hemen altını kapatın.
(Şeker tekrar sertleşicek benim gibi korkmayın :) Ara ara karıştırın şeker tekrar kendini bırakıcak zamanla)
Sonra kekin üstüne sosu döküp yayın.
Buzdolabına yerleştirin, hem soğusun hem şerbetini çeksin.

Afiyet olsun....

Frambuazlı sos için:
Dondurulmuş frambuaz, 3 kaşık şekeri bir tatlı kaşığı nişastayı pişiriyoruz .

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

benimde denemek istediğim bir tatlı cnaım.çok güz<el görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

Emel YILMAZ AKAN dedi ki...

Tatlım sen sadece inek sütü ile yaptın dimi...
Nasıl oldu tadı bende öyle yapmayı düşünüyorum da...
Çok seviyorum bu tatlıyı ama hep dısarda yada birileri yapınca denedim ...
Umaŕım senin tarifinle başarılı bir tad yakalarım...
Ellerine sağlık canım öpüyorum sevgilerimi bıraktım...

Çilekli Mutfak dedi ki...

İnek sütüyle yaptım :) Gayet güzel tadı :) Bende öpüyorum ;)

Yorum Gönder

 
Blogger Templates