Çatlak ve şekilsiz beze buyurmazmısınız? 🙈 🙈
Annemde krem şanti sıkma torbası olmayınca bende buzdolabı poşetine koydum,
az delip sıktım 🙈
İnternette araştırıp en son da kekevi.com a baktım video olarak.
Bir daha ki sefere çatlamazlar inşaAllah 😄
Çatlasalarda patlasalarda yerim yani 😄
Evde var olan yumurta beyazlarını değerlendiriyim dedim 😋
Malzemeler:
5 adet yumurta beyazı, hiç sarısından bulaşmayacak.
1 çimdik tuz
3 ç.b. toz şeker
Yapılışı :
Yumurta beyazı ve tuzu cam yada çelik tarzı bir kapta 5-10 çırptım.
Sonra şekeri ekledim, şeker iyice eriyip pürüzsüz olana dek çırptım.
İster kaşıkla ister torbayla istediğiniz şekli verip
Yağlı kağıt serili 2 tane tepsiye az aralıklı sıktım.
Ve önceden ısıtılmış 100 derecede 3 saat pişirdim.
Fırınınız yüksek ayarda olursa üstleri kızarır ve içi pişmez efendim :)
Afiyet olsun :)
1 yorum:
ellerinize sağlık. çatlayan olursa da ufalayıp pasta süslemede kullanmak gayet güzel oluyor.
Yorum Gönder