Doğallıktan yana olan ben bu cipsi çok seviyorum..
İlk televizyonda görmüştüm, sonra Fatma Damyan arkadaşımızda da görünce yapmalıyım dedim.
Ve bir de mısır unlu yaptım...
İlk televizyonda görmüştüm, sonra Fatma Damyan arkadaşımızda da görünce yapmalıyım dedim.
Ve bir de mısır unlu yaptım...
Malzemeler:
3 Lavaş (Kişi sayısına göre artırabilir)
3 y.k. sıvı yağ
3 y.k. sıvı yağ
Mısır unlu yapmak isterseniz..
Lavaş
Baharat (Kekik vs fark etmez)
Mısır unu
Yumurta beyazı
Baharat (Kekik vs fark etmez)
Mısır unu
Yumurta beyazı
Yapılışı:
Lavaşları ilk önce şeritler halinde,
Sonra üçgen şeklinde kesin.
Sıvı yağı döküp karıştırın..
170 derecelikfırında kısa sürede kızarana dek tutun.
Ve dip sosla afiyetle yiyin..
Sonra üçgen şeklinde kesin.
Sıvı yağı döküp karıştırın..
170 derecelikfırında kısa sürede kızarana dek tutun.
Ve dip sosla afiyetle yiyin..
Mısır unlu için:
Lavaşları üçgen şeklinde kesin.
İlk önce yumurta akına sonra baharatlı mısır ununa bulayın.
Tesiye dizip 150-160 derecede yavaş yavaş pişirip hafif kızartın.
İlk önce yumurta akına sonra baharatlı mısır ununa bulayın.
Tesiye dizip 150-160 derecede yavaş yavaş pişirip hafif kızartın.
Afiyet olsun...
1 yorum:
harika bir resim çok beğendim
g +
Yorum Gönder