Doğallıktan yana olan ben bu cipsi çok seviyorum..
İlk televizyonda görmüştüm, sonra Fatma Damyan arkadaşımızda da görünce yapmalıyım dedim.
Ve bir de mısır unlu yaptım...

Malzemeler:
3 Lavaş (Kişi sayısına göre artırabilir)
3 y.k. sıvı yağ
Mısır unlu yapmak isterseniz..
Lavaş
Baharat (Kekik vs fark etmez)
Mısır unu
Yumurta beyazı

Yapılışı:
Lavaşları ilk önce şeritler halinde,
Sonra üçgen şeklinde kesin.
Sıvı yağı döküp karıştırın..
170 derecelikfırında kısa sürede kızarana dek tutun.
Ve dip sosla afiyetle yiyin..

Mısır unlu için:
Lavaşları üçgen şeklinde kesin.
İlk önce yumurta akına sonra baharatlı mısır ununa bulayın.
Tesiye dizip 150-160 derecede yavaş yavaş pişirip hafif kızartın.

Afiyet olsun...

1 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

harika bir resim çok beğendim
g +

Yorum Gönder

 
Blogger Templates