Anneme geldim bu hafta ve geldiğim günü bu muhteşem sarmayla karşılaştım ;)
Ellerine sağlık annem ;)

Malzemeler:

4 demet lahana
Yarım kg. yağsız kıyma
4 adet soğan
1 s.b. pirinç
1 y.k. domates salçası
Maydanoz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz ve pulbiber

Sosu için:

Yarım y.k. domates salçası
7 s.b. kaynamış su
Yarım ç.b. sıvıyağ
Biraz tuz

Yapılışı:

İlk önce genişçe bir tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın.
Diğer taraftan lahanaların saplarını kesip,yıkayın.
Kaynayan suda çok az haşlayıp süzgece alın.
Onlar süzülürken iç harcını hazırlayın..
Bunun için ilk önce soğanları küp küp doğrayın,
Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın,
Bütün malzemeyi sırasıyla bir kaba aktarın ve
iyice malzemeyi karıştırın.
Lahanalar büyük ise uzunlamasına orta damar kısmından kesin.
Geniş kısmına iç harçtan biraz koyun ve
Yaprak sarar gibi sarın ve tencereye dizin.
Varsa yırtık lahana tencerenin dibine yerleştirin,
Öylece sarmayı dizin.
Sosunu da bir kapta karıştırıp hazırlayın ve
Tencereye ilave edin, üzerine de ters bir şekilde tabak yerleştirin,
Kısık ayarda ağır ağır pişmeye bırakın...


Afiyet olsun ;)

4 yorum:

Ayşe Eser dedi ki...

merhaba
kara lahana hiç yemedim,degişik tatlara acıgım olsada yesek.annenin ellerine saglik bende beklerim,sevgiler

Hayatimakyajla dedi ki...

Merhaba,
Blogunuzu çok beğendim ve sizi takibe aldım.
Sevgiler,
Bende bloguma beklerim http://hayatimakyajla.blogspot.com/

perşembe gunu hediye cekilişim var beklerim

Leyla Poyraz dedi ki...

Annelerin yaptığı sarma lezzet şölenine dönüyor..Anneciğinin ellerine sağlık..sevgiler..

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Ellerine sağlık Çileklim...
Harika olmuş bayılırım etli sarmaya...
Afiyetler olsun...

Yorum Gönder

 
Blogger Templates