Yine oğlum hep oğlum :))
Belki içer diye denediğim yollar :/
Ama en çok tv izletirsem içiyor :(((
Midesine birşeyler gitsin diye mecbur biraz tv izletiyorum
Başka türlü birşey yemiyor, bu konuyu da kafama takıyorum. İnşaAllah günün birinde yemek yiyecek ve bende o anı göreceğim :/ 
Neyse biz tarifimize geçelim ..

Malzemeler:

3 y.k. kaşığı tarhana
1 s.b. et suyu (ilikli kemikten yapmıştım)
1 y.k. tereyağ
1 adet havuç
Varsa yazdan yaptığınız 4 domates
Yada 1 t.k. salça
2 diş sarımsak
1 adet soğan 
Su (sanırım 1,5 lt kadar, göz kararı yapıyorum ben)

Yapılışı:

Öncelikle tarhanayı bir kâsede su ekliyerek 2-3 saat bekletin.
Tencereye yağı alın ve rendelenmiş sarımsak ve doğranmış soğan ile birlikte kavurun. 
Eğer isterseniz soğanı çorbada sevmiyorsanız , yemeğin suyunu ilave ettikten sonra 
soğanı ortadan ikiye bölüp öylece ilave edin piştikten sonra içinden çıkarırsınız. 
Rendelenmiş havucuda ilave edip biraz kavurun.
Kavurma işlemini tamamlarken domatesleri ekleyip pişirin, salçalı yapıyorsanız kavurun.
Sonra suyunu, et suyunu, tuzunu ekleyin.Kaynamaya yakın 1 kepçe su'dan alıp tarhanaya ilave edip 1 kez karıştırıp, çorbaya yavaşça dökün bir yandan da
 sürekli pişene kadar karıştırın.
isterseniz blendırdan geçirin yada bu şekilde tüketin.

Bu tarhana altınoluktan gelme kendinden otlu,
birazda biberli olduğu için ben ekleme yapmadım.
 Sizin elinizdeki sade ise nane, kekik, pul biberi ekleyin.. 

Şifa olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates