Malzemeler:

Soğan
Salça
Z. yağ
Sucuk
Kuru fasulye
Tuz ve baharat.

Yapılışı:  Öncelikle fasulyeyi 1 gün önceden suda bekletin.
Düdüklü tencereye yeterince sıvıyağ dökülür ve soğanları ince doğranıp kavrulur.
Sonra ince dilim halinde kesilen sucuklar karıştırılarak kızartılır.Ardından salça eklenir ve kavrulur.
Sonra fasulye,su,tuz arka arka eklenir.Kapağı,düdüğü kapatılır..Düdüklüden fısssss diye ses duyulduğunda :)
Altı tamamen kısılır ve fasulyenin cinsine göre dakika tutulur.Çabuk pişen ise 20 dk. yeterli.
Altı kapatılır..Ve bir müddet beklenir 10 dk gibi..Düdüğü açılır,sonra kapağı..Ve servis edilir..

Veee düdüklüye cesaret edemiyorsanız,Hiç kullanmadıysanız.Lütfen tek başınıza denemeyin..Patlayabilir bir yanlışta..Allah korusun..
Afiyet olsun :)

4 yorum:

HASRET dedi ki...

ellerine saglik canim..sevgiler..

Tümay Öztürk dedi ki...

Tam bir kış yemeği. Ellerine sağlık:)

çokzarifişler dedi ki...

sevgili arkadaşım blogunun şablonunu finanse.com dan uyarlamıs gorunuyorsun rica etsem tam adresını yazarmısın nerden buldun bu guzel sablonu dahada vardır sanırım 4 lusu fılanadresı yazarsan banada cok sevınırım.

Adsız dedi ki...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Yorum Gönder

 
Blogger Templates