Komşulara,Kaynanaya,Ev halkına pişirilip itina ile dağıtılır ;)
Allah kabul etsin...




MALZEMELER;


• 1,5 su bardağı aşurelik buğday
• Yarım su bardağı nohut
• Yarım su bardağı kurufasulye
• Yarım su bardağı kuru üzüm
• 15 adet kuru kayısı
• 8 adet kuru incir
•Bir miktar Kuş üzümü
•  2.5 su bardağı şeker 
• Bir tutam tuz
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi (varsa)
• Tarçın
• Yarım s.b. dolmalık fıstık
• Gül suyu (varsa)
• 1 s.b. Süt
• Limon yada portakal kabuğu rendesi
• 2 elma
• Vanilya
• Su (Aşure durdukça koyu kıvam olur.Ona göre hesaplıyarak ayarlayın)

Süsleme size ait..

Yapılışı:

Öncelikle 1 gece önceden ayrı kaplarda.Buğdayı,Fasulyeyi,Nohutu ıslatın.
( buğdayı bir taşım kaynatıp.Suyunu dökmeden öylece bekletin)
(Kayısıyı,üzümü,inciri güzelce yıkayıp.Ilık suda bekletin.
Buğdayı büyük tencerede  kaynatın..
Fasulyeyi,nohutuda ayrı tencerelerde haşlayın ve
sularını döküp buğday tenceresine aktarın.
Buğday tenceresinde su az ise kaynamış su ilave edin.
Soğuk su kullanmayın.
Bunları belli bir süre karıştırarak kaynatın.
Sonra küçük doğranmış,ıslatılmış kuru meyveleri,küçük doğranmış elmayı ekleyin biraz kaynatın.
Ve 1 s.b. süt,tuz,Limon kabuğu rendesi,vanilya ve şekeri ilave edip karıştırarak biraz daha kaynatın.
Kaplarınıza paylaştırıp,soğutun.
Ve soğuduktan sonra süsleyin.
Soğumadan süslerseniz, aşağıya doğru siner süslemesi..  

Afiyet olsun....

4 yorum:

ahsen58 dedi ki...

off off çok güzel görünüyor canım çok zahmetli ama bir o kadarda lezzetli oluyor eline sağlık

sevda deniz dedi ki...

Allah kabul etsin arkadaşım.ellerine sağlık.çok güzel olmuş aşuren.

reyhandan dedi ki...

Allah kabul etsin inş.ellerine sağlık baya uğraştırıyo ama tadı da damağında kalıyo insanın sevgiyle kal banada beklerim SELAMETLE...

sac ekim uzmani dedi ki...

komşulara...
evhalkına...
sana...
hani ya nişanlına :)

ellerine sağlık ...

Yorum Gönder

 
Blogger Templates