Ramazan da özellikle sahur da çok güzel gidiyor :)

Hemen tarife geçiyorum :)



Malzemeler:


3 yufka


İç harcı için:


1 kase beyaz peynir

Yarım demet maydanoz yada dereotu


Üzeri ve sos için:



Yarım s.b. süt

2 yumurta

1 şişe soda

1 çay bardağı sıvıyağı


Hazırlanışı :

İlk önce iç malzemeyi hazırlamak için peyniri ezip doğranmış maydanozu'da ekleyip karıştırın.

Yufkayı bütün olarak tepsiye serin. (yufka tepsinin kenarlarından dışa doğru sarkacaktır. )

ikinci yufkayı da ikiye bölün.

Her iki parçayı büzüştürerek tepsiye eşit şekilde serin.

Ve sosundan fırçayla yufkaya sürün.

Peynirli iç harcı her tarafına yayın.

Ve üçüncü yufkayı da ikiye bölün,

Parçaları üst üste büzüştürerek yayın.

Kenar kısım da kalan yufka içeri doğru katlanır.

Daha sonra börek dilimlenmiş olarak kesilir.

Üzerine sosunuzu dökün.

Bu şekilde buzdolabında en az 2 saat bekletin.

Daha sonra 190 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir.



Afiyet olsun.









Bu tarifi sevgili emelinmutfagi  gördüm.

Arkadaşıma teşekkür ederim
Ve ben kuru maya kullandım .



Malzemeler:


2 su bardağı ılık su,
1 su bardağı ılık süt,
1,5 su bardağı sıvı yağ,
2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
 1,5 paket yaş maya yada 2 paket kuru maya,
4 çorba kaşığı toz şeker,
2 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un


İÇ MALZEMESİ:

300 GR. kadar beyaz peynir,
Biraz maydanoz,
Susam, çörekotu (üzeri için)

HAZIRLANIŞI:

Öncelike ılık suyu, ılık sütü şekeri, mayayı karıştırarak eritin 10 dk bekleyin.
 Sonra sıvı yağı, 2 yumurtanın 1 tanesının sarısını ayırın diğerlerini hamura katın,
 tuzu ve aldığı kadar unu katarak yumuşak bir hamur yoğurun. 
Hamur yumuşak olmalı ve 2-3 kat olana kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakılmalı. Diğer taraftan beyaz peyniri çatalla ezdikten sonra
içine ince kıyılmış maydanoz katıp karıştırın. 
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartın ve resimdeki gibi yuvarlak açtıktan sonra 4 tarafından kesin.
Ortasına beyaz peynir koyduktan sonra yine resimdeki gibi kenarlarını kapatın. 
Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış fırın tepsisine dikkatlice yerleştirip
 üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin. 
Tepsi mayası için yarım saat daha bu şekilde beklettikten sonra 
önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında poğaçalar kızarana dek pişirin.

Not: Tepsi mayasını hızlandırmak için 50 derecelik fırında 15 dakika kadar bekletirseniz hem daha çabuk mayalanır..

Afiyet olsun. .




Öncelikle bu tarif'i ilk babannemden gördüğümü belirtiyim.
Biz küçükken hep yapardı.
Lokma tatlısı da dendiğini büyüyünce duymuştum :)
Gelelim tarifimize...

Malzemeler:

4 s.b. Un
Aldığı kadar Ilık Su 2- 2,5 s.b.

 1 çay kaşığı Tuz
1 t.k. şeker
1 p. kuru maya

Şerbet için:
  3s.b. su
  3 s.b. şeker

Yapılışı:
 


Unu bir kaba koyun ve ortasını açıp,maya,tuz ve şekeri koyun.

ılık suyu ilave edin.
Yavaş yavaş unu yedirmeye başlayın.Yoğurduktan sonra yarım saat mayalandırın.


Şerbetini'de hazırlayıp soğumaya bırakın..
 

Kızartmak için:

 Kızartma tenceresine 1 litre Ayçiçek yağı koyun ve ısındıktan sonra
Hamuru sol elinizle avucunuzda alın küçük küçük sıkın,

Elinizin tepe kısmından çıkan hamuru,
Kaşık ile alıp yağa atıp kızartın.

Ayrıca Küçük bir tasa yağ koyun ,
kaşığı yağa batırın hamur yapışmasın diye.
Kızaranları şerbetin içine atın.
Bütün hamurlar şerbetini çekince servis tabağına yerleştirin..

Afiyet olsun...
 
Blogger Templates