Öncelikle bu tarif'i ilk babannemden gördüğümü belirtiyim.
Biz küçükken hep yapardı.
Lokma tatlısı da dendiğini büyüyünce duymuştum :)
Gelelim tarifimize...
Malzemeler:
4 s.b. Un
Aldığı kadar Ilık Su 2- 2,5 s.b.
1 çay kaşığı Tuz
1 t.k. şeker
1 p. kuru maya
Şerbet için:
3s.b. su
3 s.b. şeker
Yapılışı:
Unu bir kaba koyun ve ortasını açıp,maya,tuz ve şekeri koyun.
ılık suyu ilave edin.
Yavaş yavaş unu yedirmeye başlayın.Yoğurduktan sonra yarım saat mayalandırın.
Şerbetini'de hazırlayıp soğumaya bırakın..
Kızartmak için:
Kızartma tenceresine 1 litre Ayçiçek yağı koyun ve ısındıktan sonra
Hamuru sol elinizle avucunuzda alın küçük küçük sıkın,
Elinizin tepe kısmından çıkan hamuru,
Kaşık ile alıp yağa atıp kızartın.
Ayrıca Küçük bir tasa yağ koyun ,
kaşığı yağa batırın hamur yapışmasın diye.
Kızaranları şerbetin içine atın.
Bütün hamurlar şerbetini çekince servis tabağına yerleştirin..
Afiyet olsun...
Malzemeler:
4 s.b. Un
Aldığı kadar Ilık Su 2- 2,5 s.b.
1 çay kaşığı Tuz
1 t.k. şeker
1 p. kuru maya
Şerbet için:
3s.b. su
3 s.b. şeker
Yapılışı:
Unu bir kaba koyun ve ortasını açıp,maya,tuz ve şekeri koyun.
ılık suyu ilave edin.
Yavaş yavaş unu yedirmeye başlayın.Yoğurduktan sonra yarım saat mayalandırın.
Şerbetini'de hazırlayıp soğumaya bırakın..
Kızartmak için:
Kızartma tenceresine 1 litre Ayçiçek yağı koyun ve ısındıktan sonra
Hamuru sol elinizle avucunuzda alın küçük küçük sıkın,
Elinizin tepe kısmından çıkan hamuru,
Kaşık ile alıp yağa atıp kızartın.
Ayrıca Küçük bir tasa yağ koyun ,
kaşığı yağa batırın hamur yapışmasın diye.
Kızaranları şerbetin içine atın.
Bütün hamurlar şerbetini çekince servis tabağına yerleştirin..
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder