Pırasa sevmeyenler için çorbası alternatif ;)
Çorbayı içtikten sonra pırasa çorbası dediğinizde pek inanamıyacaklar, çünkü tadı anlaşılmıyor :)
O zaman hemen tarife geçeyim...
Malzemeler:
1, 5 adet pırasa
1 orta boy havuç
1 silme y.k. un
Yarım çay kaşığı köri (İsteğe bağlı)
1 lt su (Varsa etsuyu)
Tuz
Çeyrek çay bardağı miktarı zeytinyağı
Yapılışı:
Pırasa bildiğiniz üzere katmanlıdır,
ilk dış katmanına uzun bir çizik atıp, çıkartıyoruz kart olduğu için
Hatta uç kısmı da genelde karttır ben o kısmı da kesip atıyorum
Havucu da hafif kazıtıyoruz ve sebzeleri yıkıyoruz.
Pırasaları ince ince doğruyoruz ki çabuk pişsin.
Havucu da rendeliyoruz ve
Tencereye zeytinyağını ve sebzeleri ekleyip
Orta ateşte 3-4 dk civarı yumuşana dek kavuruyoruz
Unu ilave edip (Altı kısık olsun) sebzelere karıştırarak yediriyoruz yani uzun bir kavurma işlemi yok
Sıcak suyu , tuz ve köriyi ekleyip 1-2 kez karıştırıp
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ayarda 12 dk civarı pişirin.
Sonra blendırdan geçirin.
Bu miktarla su tam ayarında oluyor ama
Baktınız biraz koyu, o zaman yine az bişey sıcak su ilave edip 1 kez kaynatıp ateşi kapatın..
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder