23 Nisan 2015 Hem çocuk bayramı hem de kandil.
Bayramınızı kutlar, Regaib kandiliniz mübarek olsun.
Dualarda buluşalım InşaAllah. .
Tarif Nursevin abla'ya ait.
Kendisine çok teşekkür ederim.
Yalnız ben şerbetteki şeker miktarını bir bardak azalttım.
Malzemeler :
50 gr tereyağı
1 s.b. sıvıyağ
3 s.b. un
1 s.b. çekilmiş ceviz içi
1 t.k. tarçın
Şerbet için:
2 s.b. toz şeker
1 s.b. süt
2 s.b. su
Yapılışı :
İlk önce şerbeti şeker eriyene kadar ısıtın, fokur fokur kaynatma yok.
Çelik yayvan bir tencerede tereyağını eritin.
Sıvıyağı ve unu ekleyip 5 dk orta ateşte tahta kaşıkla karıştırın.
Sonra kısık ayarda kavurun. Bu esnada un sulanmış gibi görünücek, yağı çıkmış olucak.
Tahta kaşığı ters çevirdiğiniz de kaşıkta kalan un da minik kabarmalar olur buradan anlayabilirsiniz.
Cevizin yarısını ve tarçını ilave edip çok az karıştırın.
Ve şerbeti azar azar dökmeye başlayın, dikkat edin sıçrama yapıyor.
Bir süre yine kısık ayarda karıştırın, ilk başta cıvık gibi oluyor ama karıştırdıkça toplanıyor. Sonra ocağın altını kapatın.
Ben 5 dk kapağı kapalı dinlendirdim.
Sonra karıştırıp ılıtın, istediğiniz şekli verip (kaşıkla,kalıpla vs) servise sunun. İsteğe bağlı üzerine ceviz serpin.
Afiyet olsun. .
0 yorum:
Yorum Gönder