Bu kış hep hasta geçirdik, bu yaşıma geldim böyle grip, nezle olmamıştım. 
Bu kış geçirdiğimiz grip'in adı Japon gribi olsun, anlaştık dimi :)
Ve hala oğlumun burnu tıkalı, ben yine nezle oldum.
Kış bitti biz hastalıkları bitiremedik. Neyse gelelim tarife..


Malzemeler :

4 s.b. Süt
1 portakal
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
2 y.k. un
2 y.k. nişasta

Yapılışı :

İlk önce portakalı sirkeli suyla güzelce yıkayıp, kurulayın ve rendeleyin.
Suyunu da sıkıp hazır edin.
Süt, şeker tencere dökün (orta ateşte ) .
Portakal suyuna nişastayı döküp karıştırarak açın, unu da ekleyip karıştırın.
Süt hafif ılınınca nişastalı, un'lu portakal suyunu ve
Portakal kabuğu rendesini ilave edin, sürekli karıştırın.
Hemen blendır'dan geçirdim. Ateşin ayarı yüksek olmasın. 
Karıştırmayı bırakmayın.
Kaynadıktan sonra su'dan geçirdiğim kâselere paylaştırdım.
Oda sıcaklığına gelince, buzdolabına kaldırıp bir kaç saat bekletin. 

Afiyet olsun...

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

mis gibi kokulu kokulu harika olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Yorum Gönder

 
Blogger Templates