Keyifler nasıl bakalım görüşmeyeli, herkesi çok özledim ;)
Bu arada tarif için sevgili Melike Berker hanıma teşekkür ederim..
Ek olarak Cahide hanım gibi en üstüne yoğurtta sürdüm..
Malzemeler:
5 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Bu ölçülerle hamur hazırlanır
Yapılışı:
Hamur 2 ye bölünür
2 bezeyi de cevizden büyük yumurtadan küçük bezeler olacak şekilde
8 er tane beze yapılır toplamda
16 adet olacak hamur dinlenirken
tavaya yağ alınır soğan kavrulur
3 adet sivri biber doğranıp eklenir
2 adet patlıcan alacalı soyulur küp küp doğranıp malzemeye eklenir
kavurulurken 1 adet kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domates eklenir
Tuzu atılır biraz karıştırıp ocakta sotelenince ılımaya bırakılır
Bu arada tavaya biraz tereyağ biraz sıvıyağ ve zeytinyağlı karışım hazırlanır
İlk 8 beze meydaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açılır
Üzerlerine 1er kaşık yağ sürülür
Tereyağ zeytin yağ sıvıyağ karışımı yaklaşık 2 bardak kadar araları yağlamak için kullanıyoruz
8 parça hazır olunca üst üste alınır elle esneterek yağlanmış tepsiye alınır
Biraz bekletince hamur kendini salıyor zaten.
Tepsiye tamamen yayınca iç malzeme heryerine döşenir
Diğer 8 beze de aynı işlemler yapılır
Tepsiye dikkatlice alınır kenarlardan büzerek bastırarak yerleştirilir
Son böreğin üstüne yağ gezdiricez yaklaşık
1 çay bardağına yakın kaşıkla,biraz yoğurtta katarak dağıtılır
190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Fırından alınca üzerine 1 bardak su serpip bez örterek dinlendirilir.
Afiyet olsun..
1.5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Bu ölçülerle hamur hazırlanır
Yapılışı:
Hamur 2 ye bölünür
2 bezeyi de cevizden büyük yumurtadan küçük bezeler olacak şekilde
8 er tane beze yapılır toplamda
16 adet olacak hamur dinlenirken
tavaya yağ alınır soğan kavrulur
3 adet sivri biber doğranıp eklenir
2 adet patlıcan alacalı soyulur küp küp doğranıp malzemeye eklenir
kavurulurken 1 adet kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domates eklenir
Tuzu atılır biraz karıştırıp ocakta sotelenince ılımaya bırakılır
Bu arada tavaya biraz tereyağ biraz sıvıyağ ve zeytinyağlı karışım hazırlanır
İlk 8 beze meydaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açılır
Üzerlerine 1er kaşık yağ sürülür
Tereyağ zeytin yağ sıvıyağ karışımı yaklaşık 2 bardak kadar araları yağlamak için kullanıyoruz
8 parça hazır olunca üst üste alınır elle esneterek yağlanmış tepsiye alınır
Biraz bekletince hamur kendini salıyor zaten.
Tepsiye tamamen yayınca iç malzeme heryerine döşenir
Diğer 8 beze de aynı işlemler yapılır
Tepsiye dikkatlice alınır kenarlardan büzerek bastırarak yerleştirilir
Son böreğin üstüne yağ gezdiricez yaklaşık
1 çay bardağına yakın kaşıkla,biraz yoğurtta katarak dağıtılır
190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Fırından alınca üzerine 1 bardak su serpip bez örterek dinlendirilir.
Afiyet olsun..
1 yorum:
Günaydınlar güzel bir hafta olsun hepimize güzel arkadaşım, böreğe ve gözlemeye en çok yakıştırdığım sebzedir patlıcan.. sizin tarifde daha değişikmiş, denenecekler arasına aldım bile.. Elinize sağlık, kocaman sevgiler..
Yorum Gönder