Keyifler nasıl bakalım görüşmeyeli, herkesi çok özledim ;)

Bu arada tarif için sevgili Melike Berker hanıma teşekkür ederim..
Ek olarak Cahide hanım gibi en üstüne yoğurtta sürdüm..

Malzemeler:

5 su bardağı un 
1.5 su bardağı ılık su
 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
3 yemek kaşığı sirke 
1 tatlı kaşığı tuz

 Bu ölçülerle hamur hazırlanır 

Yapılışı: 

 Hamur 2 ye bölünür
 2 bezeyi de cevizden büyük yumurtadan küçük bezeler olacak şekilde
 8 er tane beze yapılır toplamda
 16 adet olacak hamur dinlenirken 
tavaya yağ alınır soğan kavrulur 
3 adet sivri biber doğranıp eklenir
 2 adet patlıcan alacalı soyulur küp küp doğranıp malzemeye eklenir
kavurulurken 1 adet kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domates eklenir
 Tuzu atılır biraz karıştırıp ocakta sotelenince ılımaya bırakılır 
Bu arada tavaya biraz tereyağ biraz sıvıyağ ve zeytinyağlı karışım hazırlanır
 İlk 8 beze meydaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açılır
 Üzerlerine 1er kaşık yağ sürülür 
Tereyağ zeytin yağ sıvıyağ karışımı yaklaşık 2 bardak kadar araları yağlamak için kullanıyoruz 
8 parça hazır olunca üst üste alınır elle esneterek yağlanmış tepsiye alınır
 Biraz bekletince hamur kendini salıyor zaten. 
Tepsiye tamamen yayınca iç malzeme heryerine döşenir
Diğer 8 beze de aynı işlemler yapılır
Tepsiye dikkatlice alınır kenarlardan büzerek bastırarak yerleştirilir
Son böreğin üstüne yağ gezdiricez yaklaşık
1 çay bardağına yakın kaşıkla,biraz yoğurtta katarak dağıtılır
190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
 Fırından alınca üzerine 1 bardak su serpip bez örterek dinlendirilir. 

Afiyet olsun..

1 yorum:

Şükran Ünal dedi ki...

Günaydınlar güzel bir hafta olsun hepimize güzel arkadaşım, böreğe ve gözlemeye en çok yakıştırdığım sebzedir patlıcan.. sizin tarifde daha değişikmiş, denenecekler arasına aldım bile.. Elinize sağlık, kocaman sevgiler..

Yorum Gönder

 
Blogger Templates